Vzpon ilegalnih migracij: Znova ujeti migranti

Policija poroča o povečanju nezakonitih prehodov meje. V Ormožu so bili včeraj obravnavani štirje tujci, vključno s tremi državljani Irana in enim državljanom Afganistana, med njimi dva mladoletnika, ki so nelegalno prečkali mejo med Hrvaško in Slovenijo. Na železniški postaji v Mariboru so bili prav tako obravnavani štirje državljani Sirije, ki so že predhodno dvakrat zaprosili za azil, a so azilni dom zapustili z namenom odhoda v Avstrijo. Vsi so ponovno zaprosili za azil po postopku.

 

V Središču ob Dravi, kjer se sicer odraža mirno življenje obmejne skupnosti, je nedavno prišlo do nemira med prebivalci. Vlada Roberta Goloba je brez kakršnegakoli predhodnega obvestila ali posvetovanja z lokalnimi prebivalci napovedala namestitev novega azilnega centra. Ta nenadna odločitev je povzročila globoko zaskrbljenost in neodobravanje, saj prebivalci menijo, da bo to še dodatno ogrozilo njihovo varnost in mir.

Preberite še:

Janez Janša na Ptuju o razvoju vseh slovenskih regij

Ta dogodka in številni drugi zadnjem letu so dodatno potrdili skrbi lokalnega prebivalstva, ki zdaj občuti, da je njihova varnost ogrožena in da so bili pri odločitvi o postavitvi azilnega centra povsem prezrti. Vlada je s svojo potezo pokazala pomanjkanje zavezanosti k zaščiti interesov obmejnih skupnosti in nezmožnost ustrezno nasloviti izzive, povezane z neurejenimi migracijskimi tokovi.

Ta primer ne le odraža težave v upravljanju migracij, ampak tudi izpostavlja pomanjkanje dialoga in sodelovanja z lokalnimi skupnostmi pri odločitvah, ki neposredno vplivajo na njihovo vsakdanje življenje. Kritiki vlade zahtevajo bolj odprt pristop k migracijski politiki, ki bo upošteval tako potrebe migrantom kot tudi pravice in varnost lokalnih prebivalcev.

Všečkajte Facebook stran in ostanite obveščeni

 

PODPIŠITE PETICIJO

Zagnala se je tudi peticij, v kateri prebivalci izražajo svoje nezadovoljstvo in zahtevajo preklic odločitve vlade o postavitvi azilnih domov brez posvetovanja z lokalnimi skupnostmi. Peticija izpostavlja, da občini nista bili vključeni v odločevalski proces, kar je povzročilo veliko ogorčenje med župani in prebivalci. Z zahtevami po preklicu odločitve in vzpostavitvi dialoga z lokalnimi skupnostmi peticija poudarja potrebo po transparentnosti in upoštevanju mnenj občanov pri odločitvah, ki neposredno vplivajo na njihovo varnost in življenjsko okolje.

PETICIJA:

https://www.peticija.online/peticija_proti_postavitvi_azilnih_domov_brez_posvetovanja_in_privolitve_lokalnih_skupnosti

Skupna izredna  seja Ormoža, Središča ob Dravi in Svetega Tomaža zaradi azilnega centra

V odgovor na to, občine Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž organizirajo skupno izredno sejo, izražajoč enotno nasprotovanje vladi. Ta dogodek poudarja nujnost dialoga in iskanja rešitev, ki bodo upoštevale varnost in dobrobit lokalnih skupnosti.

Občine Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž v sredo, 13. marca 2024 ob 16.00 sklicujejo skupno izredno sejo Občinskega sveta Ormož, Občinskega sveta Občine Središče ob Dravi in Občinskega sveta Občine Sveti Tomaž, ki bo v Kulturnem domu Sokolana (Slovenska cesta 24, 2277 Središče ob Dravi).

 

Preberite še:

V senci vladne nesposobnosti: Lokalne skupnosti na nogah proti povečanju ilegalnih migracij in načrtovanem azilnem centru…

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Lokalne skupnosti proti vladnim odločitvam: Združeni v boju proti azilnemu centru…

Množično nasprotovanje odločitvi vlade o azilnih domovih brez posvetovanja z lokalnimi skupnostmi…

MR