Smučanje je dovoljeno, ampak pod posebnimi pogoji! Kakšnimi? Pojdite se brezplačno testirat in pokažite SMS pri nakupu karte!

Smučanje dovoljeno pod posebnimi pogoji. Foto: Pixabay

Od 23. decembra 2020 bila določena prepoved obratovanja vseh žičniških naprav za prevoz oseb do 1. januarja 2021, po tem datumu pa dovoljeno obratovanje žičniških naprav pod pogojem, da upravljavec naprav zagotovi hitro testiranje (HAGT) v organizaciji pooblaščenega izvajalca na vstopni točki na smučišče.

Vožnja z žičniškimi napravam oz. smučanje je s 1. januarjem 2021 dovoljena osebam, ki predložijo negativni test na COVID-19, opravljen v Sloveniji in ki ni starejši od 24 ur, ter otrokom do vključno 12. leta starosti v spremstvu staršev.

Upravljavci žičniških naprav lahko, v kolikor pogoja iz zagotavljanja hitrega testiranja ne morejo izpolniti iz objektivnih razlogov, uporabo žičniških naprav in njim pripadajočih prog od 1. januarja 2021 dovolijo le osebam, ki upravljavcu naprav predložijo negativni test na COVID-19, opravljen v Sloveniji in ki ni starejši od 24 ur ter otrokom do vključno 12. leta starosti v spremstvu staršev.

Preberite še:

Kje lahko prestopim mejo brez karantene? Kje se lahko prijavim na cepljenje?…

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

Jutri prvi šolski dan! Po dolgem času! Ampak ne za vse! Kdo gre jutri v šolo?
Krizni dodatek za kmete!

 

MR