Množični nasprotovanje odločitvi vlade o azilnih domovih brez posvetovanja z lokalnimi skupnostmi

Državljanke in državljani Republike Slovenije so izrazili močno nasprotovanje nedavni odločitvi vlade o ustanovitvi izpostav azilnega doma na območjih nekdanjih mejnih prehodov Obrežje in Središče ob Dravi. Ta odločitev, ki je bila sprejeta brez predhodnega posvetovanja z lokalnimi skupnostmi in brez njihove privolitve, je sprožila val ogorčenja med občani in lokalnimi uradniki.

 

Župana občin Središče ob Dravi, Toni Jelovica, in Brežice, Ivan Molan, sta javno izrazila svoje nezadovoljstvo zaradi izključenosti iz odločevalskega procesa, označujoč to za nesprejemljivo ravnanje. Odsotnost transparentnosti in dialoga je povzročila razočaranje in zaskrbljenost med prebivalci, ki se bojijo, da bo ta odločitev negativno vplivala na njihovo varnost, življenje in okolje.

Všečkajte Facebook stran in ostanite obveščeni

Vlada Republike Slovenije se sooča s pozivi, da prekliče svojo odločitev in zagotovi, da bodo vse bodoče pomembne odločitve sprejete z aktivnim sodelovanjem in soglasjem vpletenih občin in njihovih prebivalcev. Javni apel vključuje zahtevo po vzpostavitvi odprtega dialoga z lokalnimi skupnostmi in po upoštevanju njihovih mnenj pri načrtovanju in izvajanju takšnih projektov.

Ta primer je mobiliziral širšo javnost, ki se združuje v podporo peticiji za varnost, dialog in transparentnost pri vladnih odločitvah, ki neposredno vplivajo na lokalne skupnosti. Ta dogodek poudarja pomen vključevanja lokalnih prebivalcev v odločitvene procese, ki oblikujejo njihovo neposredno okolje in skupnost.

Dragi sokrajani, v luči nedavne odločitve vlade o postavitvi azilnih domov na območju Obrežja in Središča ob Dravi brez posvetovanja in privolitve naših lokalnih skupnosti, vas vljudno vabimo, da se pridružite naši peticiji. Ta peticija ni le izraz našega skupnega nasprotovanja temu načrtu, ampak tudi poziv k večji transparentnosti, varnosti in dialogu med vladnimi odločitvami in našimi skupnostmi. Vaš podpis je ključnega pomena, saj skupaj lahko zahtevamo, da se naše glasove sliši in upošteva pri oblikovanju prihodnosti naših lokalnih skupnosti. Ne dovolimo, da se odločitve, ki tako močno vplivajo na naše življenje, sprejemajo brez nas. Pridružite se nam v tej pomembni pobudi za zagotovitev, da naše mnenje šteje.

 

PETICIJA:

https://www.peticija.online/peticija_proti_postavitvi_azilnih_domov_brez_posvetovanja_in_privolitve_lokalnih_skupnosti

MR

Preberite še:

V senci vladne nesposobnosti: Lokalne skupnosti na nogah proti povečanju ilegalnih migracij in načrtovanem azilnem centru…

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Lokalne skupnosti proti vladnim odločitvam: Združeni v boju proti azilnemu centru…

Množični nasprotovanje odločitvi vlade o azilnih domovih brez posvetovanja z lokalnimi skupnostmi…