V senci vladne nesposobnosti: Lokalne skupnosti na nogah proti povečanju ilegalnih migracij in načrtovanemu azilnemu centru

Slika je simbolična in ustvarjena s pomočjo AI orodja.

V zadnjih tednih so prebivalci Ormoža, Središča ob Dravi in Svetega Tomaža priče brezprimernemu naraščanju števila ilegalnih prehodov meje. Občutno povečanje prisotnosti tujcev, ki nezakonito prečkajo naša tla, je vnelo strah in negotovost med lokalnim prebivalstvom. Varnostni zadržki so postali del vsakdana, pri čemer mnogi občutijo, da so njihova temeljna pravica do varnosti in mirnega sožitja grobo kršena.

 

Na vrhuncu te krize je vlada pod vodstvom Roberta Goloba pokazala popolno nesposobnost za obvladovanje situacije, ki ne le da ogroža varnost obmejnih prebivalcev, temveč tudi spodkopava temelje naše nacionalne suverenosti. Nezadovoljstvo in zaskrbljenost sta dosegla vrelišče s predlogom o vzpostavitvi novega azilnega centra v Središču ob Dravi. Ta načrt, ki je bil napovedan brez ustreznega posvetovanja ali privolitve lokalnih skupnosti, je dodal olje na ogenj že tako napetih razmer.

Le v enem večeru so na območju Policijske postaje Ormož obravnavali 27 državljanov Sirije, državljana Irana in dva državljana Afganistana. S tem je bilo jasno, da je problematika ilegalnih migracij presegla vse meje obvladljivosti. Naslednje jutro so bili obravnavani še štirje državljani Irana, kar še dodatno potrjuje resnost razmer.

Všečkajte Facebook stran in ostanite obveščeni

 

V odziv na to situacijo občine Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž sklicujejo skupno izredno sejo, ki bo potekala v sredo, 13. marca 2024 ob 16.00 v Kulturnem domu Sokolana. Seja je namenjena iskanju rešitev in oblikovanju skupnega stališča proti odločitvam vlade, ki tako očitno zanemarjajo potrebe in pravice lokalnih prebivalcev.

V tem kritičnem času pozivamo vse občane, da se združijo in izrazijo svoj glas proti vzpostavitvi novih azilnih centrov brez posvetovanja in privolitve lokalnih skupnosti. Podpis peticije, dostopne na https://www.peticija.online/peticija_proti_postavitvi_azilnih_domov_brez_posvetovanja_in_privolitve_lokalnih_skupnosti, je pomemben korak v boju za ohranitev naše skupnosti in varnosti.

Zdaj je čas, da se lokalne skupnosti zberejo in skupaj stojijo proti odločitvam, ki grozijo, da bodo trajno spremenile obraz naših krajev. Združeni v boju za pravice in kakovost življenja, lahko pokažemo, da je moč ljudi močnejša od kratkovidnih političnih odločitev.

Preberite še:

V senci vladne nesposobnosti: Lokalne skupnosti na nogah proti povečanju ilegalnih migracij in načrtovanem azilnem centru…

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

 

Lokalne skupnosti proti vladnim odločitvam: Združeni v boju proti azilnemu centru…

Množični nasprotovanje odločitvi vlade o azilnih domovih brez posvetovanja z lokalnimi skupnostmi…

MR