Lokalne skupnosti proti vladnim odločitvam: Združeni v boju za pravice in kakovost življenja Ormoža, Središča ob Dravi in Svetega Tomaža

V senci odločitev, ki jih sprejema Vlada Republike Slovenije, se prebivalci Ormoža, Središča ob Dravi in Svetega Tomaža soočajo z resnično grožnjo, ki bi lahko trajno spremenila obraz njihovih skupnosti. Načrtovana vzpostavitev začasne izpostave azilnega doma v Središču ob Dravi ter izostanek satelitskih urgentnih centrov za vzhodni del Slovenije po mnenju lokalnih prebivalcev ne odražata realnih potreb občanov, temveč predstavljata očitno zanemarjanje njihovih pravic in potreb.

 

Občine Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž v sredo, 13. marca 2024 ob 16.00 sklicujejo skupno izredno sejo Občinskega sveta Ormož, Občinskega sveta Občine Središče ob Dravi in Občinskega sveta Občine Sveti Tomaž, ki bo v Kulturnem domu Sokolana (Slovenska cesta 24, 2277 Središče ob Dravi).

 

Župani in občinski sveti Ormoža, Središča ob Dravi in Svetega Tomaža, združeni v skupni izredni seji, so glasno izrazili nestrinjanje z vlado, ki, kot se zdi, svoje politike oblikuje brez upoštevanja posledic za lokalne skupnosti. Uvedba azilnega doma brez premisleka o vplivu na varnost, socialno kohezijo in gospodarsko stabilnost ter ignoriranje nujne potrebe po zagotovitvi zadostnih zdravstvenih storitev kaže na globoko vrzel med vladnimi ukrepi in potrebami ljudi.

Všečkajte Facebook stran in ostanite obveščeni

Vlada, ki bi morala zagotavljati varnost in kakovost življenja svojih državljanov, se zdi, da se je oddaljila od svoje osnovne naloge. Namesto, da bi prisluhnila zaskrbljenosti svojih ljudi, sledi agendi, ki postavlja lokalne skupnosti v nevzdržne položaje.

Občani Ormoža, Središča ob Dravi in Svetega Tomaža stojijo skupaj, da zaščitijo svoje skupnosti pred odločitvami, ki grozijo, da jim bodo vzeli tisto, kar so desetletja gradili. Zbiranje podpisov pred Kulturnim domom Sokolana ni le simbolni akt; je klic k akciji, ki odseva globoko predanost ohranitvi kakovosti življenja in varnosti v njihovih občinah.

S tem, ko vlada nadaljuje s svojim enostranskim pristopom, prebivalci Ormoža, Središča ob Dravi in Svetega Tomaža dokazujejo, da prava moč izhaja iz skupnosti, ki stoji skupaj v zaščito svojih pravic. Je čas, da vlada prisluhne svojim ljudem in preneha s politikami, ki ogrožajo temelje naših lokalnih skupnosti.

Seja bo zaradi omejenosti s številom mest v dvorani za javnost zaprta. Kljub temu bodo vsi zainteresirani lahko sejo spremljali v živo pred dvorano Sokolana, saj bo v sodelovanju s KTV Ormož zagotovljen prenos seje na veliko platno. Da bo zagotovljeno tudi aktivno sodelovanje občank in občanov, bo pred dvorano na voljo obrazec za vprašanja, na njih pa bo odgovorjeno na sami seji.

Pred dvorano se bodo prav tako zbirali podpisi občank in občanov, z njimi pa boste lahko tudi sami izrazili podporo k stališčem občinskih svetov.

Preberite še:

V senci vladne nesposobnosti: Lokalne skupnosti na nogah proti povečanju ilegalnih migracij in načrtovanem azilnem centru…

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

 

Lokalne skupnosti proti vladnim odločitvam: Združeni v boju proti azilnemu centru…

Množični nasprotovanje odločitvi vlade o azilnih domovih brez posvetovanja z lokalnimi skupnostmi…

MR