Zaradi potresa prekinjeno delovanje upravne enote Ptuj

UE Ptuj zaprta zaradi potresa.

Zaradi posledic današnjega potresa z magnitudo 6,3, ki je prizadel hrvaški kraj Petrinja, je trenutno prekinjeno delovanje upravne enote Ptuj.

 

Na stavbi ptujske upravne enote – gre za starejšo stavbo – je potres povzročil pokanje sten in padanje ometa. Javni uslužbenci so bili takoj po potresu napoteni domov, poškodovan ni nihče.

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je takoj po dogodku po telefonu govoril z načelnikom upravne enote mag. Metodom Grahom, ki ga je informiral o stanju stavbe, minister pa se mu je zahvalil za hitro ukrepanje in napovedal pomoč direktorata za stvarno premoženje. Stavba bodo pregledali predstavniki gradbene stroke, trenutno pa upravna enota ne posluje.

O organiziranosti in poslovanju upravne enote v prihodnjih dneh vas bomo obvestili tekom dneva, ko bodo preglede dokončali predstavniki gradbene stroke in informatiki.

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik ob hudem potresu izraža solidarnost s prijateljsko sosednjo Hrvaško in pozorno spremlja razvoj dogodkov. Vzpostavil bo tudi kontakt s hrvaškim ministrom za pravosodje in upravo Ivanom Malenico.

Preberite še:

Močan potres!!! Čutili po celotni Sloveniji. V Spodnjem Podravju je treslo kar nekaj sekund…

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

Kje in kdaj se je možno še testirat! Za brezskrbni konec leta…
Zbiranje denarja za otroka, ki je bil priča trojnemu umoru pri Ptuju…

 

MR