Golobova koalicija bi za ustavno sodnico predlagala radikalno levo aktivistko, ki ne verjame v meje

Neža Kogovšek Salamon - Mirovni institut,

Vedeli smo, a smo vseeno šokirani. Koalicija je na nedavnih posvetih pri Pahorju za ustavno sodnico podprla agresivno skrajno-levičarsko aktivistko Nežo Kogovšek Šalamon iz Mirovnega inštituta. Pohod radikalne levice po institucijah se nadaljuje.
 
Čeprav je bilo Ustavno sodišče že doslej ideološko globoko na njihovi strani (vedno so lahko računali na glasove šestih bivših levičarskih aktivistov, ki so postali ustavni sodniki), želijo svojo oblast v najvišji pravosodni instituciji pri nas še konsolidirati in izvesti dokončno posilstvo in podjarmljenje pravosodja so zapisali v demokracija.si
 
Kdo je Neža Kogovšek Šalamon?
 
Ne slepimo se – Neža Kogovšek Šalamon ni ugledna pravnica na nivoju očetov slovenske ustave (Jerovšek, Jambrek), ampak predvsem radikalna levičarska aktivistka s pogledi na svet, ki bi jo v vsaki normalno delujoči evropski državi povsem diskvalificirali od opravljanja vsake visoke funkcije v pravosodju, kaj šele tiste najvišje, najuglednejše in najpomembnejše. Njen življenjepis bi orosil oči Milana Kučana in vseh prejšnjih predsednikov Centralnega komiteja Zveze komunistov. Od leta 2012 do 2018 je delovala na zloglasnem izrastku anarholeve postkomunistične politične elite – Mirovnem Inštitutu, bila je tudi njegova predsednica. Gre za skrajno levi inštitut, ki poveličuje jugoslovanski samoupravni socializem, zagovarja ideologijo sveta brez mej (kar ni čudno, glede na to, da ga sponzorira tudi mednarodni finančni terorist George Soros, ki se zavzema za podobno agendo), pred kratkim pa so razburkali javnost s pozivom vladi, naj takoj preneha dobavljati orožje Ukrajini, da bomo mi lahko čim prej v miru živeli, ruski fašisti pa lahko medtem genocidno posilijo, pomorijo in izselijo 44-milijonski narod. Delala je tudi na Pravno-informacijskem centru nevladnih organizacij – PIC v Ljubljani (ta je sicer tudi v lasti Mirovnega inštituta). Vam je kratica PIC nekako ostala v glavi, pa ne veste, od kod?
 
PIC – profesionaliziran uvoz migrantov
 
Morda od takrat, ko so slovenski aktivisti že v Bosni in Hercegovini nezakonitim migrantom delili navodila z natančnim opisom slovenske in evropske zakonodaje. Natančno so jih podučili tudi, kako naj ravnajo, ko pridejo v Slovenijo, da jih policija ne bo vrnila na Hrvaško. Gre za organizacijo, ki je aktivno in sistematsko vzpodbujala nezakonite migracije v Slovenijo.
 
Iz uradnega zaznamka je razvidno, da je julija v kampu v Veliki Kladuši migrant stopil v stik z nevladno organizacijo PIC. Kamp sta obiskala “Andrej in neznana ženska, ki se je predstavila kot odvetnica PIC” (je šlo za Šalamonovo?!). Migrantu sta pojasnila, kako mora zaprositi za azil in mu obenem ponudila brezplačno pravno pomoč pri pridobivanju statusa azilanta v Sloveniji. Izročila sta mu telefonsko številko, prek katere je v aplikaciji whatsapp tudi komuniciral. Policistom je povedal, da je bil s PIC ves čas v stiku. Povedal je, da je moral, preden so krenili na pot iz BiH, PIC-u posredovati podatke o osebah, ki potujejo z njim. Na PIC so mu povedali, da ne bo težko, da jih bo policija prijela pri prehodu državne meje med Hrvaško in Slovenijo in da naj jih obvešča tudi o postopku na policiji so zapisali v demokracija.si
 
Ko so bili migranti na slovenski strani meje in jih je policija prijela, je direktorica PIC Bervar Sternadova policistom v elektronski pošti še zagrozila, “da bo v primeru vračanja tujcev v Republiko Hrvaško zoper policiste vložila kazensko ovadbo.”

 

Migranti v Veliki Kladuši (Foto: zajem zaslona, socialna omrežja)

 

Kogovškova zelo dejavna pri uvozu bodočih levih volivcev
 
Kogovškova je znana po predavanjih o tem, kako se migrantov ni treba bati, da moramo pospraviti predsodke in poskrbeti, da se migranti čim bolje integrirajo v našo družbo. Za Uradni list Republike Slovenije (?!) je predavala na seminarju “Upravno pravo, človekove pravice in ranljive skupine: Primer LGBT prosilcev za azil”. Gre očitno za osebo, ki je zelo angažirana pri agendi “uvoza” novih levih volivcev v Slovenijo.
 
Razkroj institucije
 
To kandidatko vam socialistična koalicija želi prodati kot ustavno sodnico. Pravnico nevladnih organizacij s skrajno ideološkimi pogledi na migracije, sodelujočo v nevladni organizaciji, udeleženi v aktivni sabotaži suverenosti naše države in spodkopavanju varnosti naših državljanov. Tisti migranti, ki so jih v Veliki Kladuši nagovorili aktivisti PIC, bi lahko bili Abu Bakr Al Bagdadi s prijatelji. Nevladniki namreč ne opravijo nobenega varnostnega preverjanja. Njihova agenda je, da se v Slovenijo čim bolj učinkovito infiltrira čim več migrantov, ki nato zaprosijo za azil in ostanejo v vicah večnih azilnih postopkov, čez 15 let pa volijo Socialne demokrate in Levico so zapisali v demokracija.si

 

Ustavno sodišče Republike Slovenije.

 

Kako nevarno je na Ustavno sodišče RS spustiti skrajno leve aktiviste?
 
Kako nevarno je, da tako pomembno institucijo, kot je Ustavno sodišče, prevzamejo skrajno levi aktivisti, smo videli med pandemijo koronavirusa, kjer so ustavni sodniki s sabotiranjem protikoronskih varnostnih ukrepov Janševe vlade poskrbeli, da je marsikateri starostnik zadnjič v življenju zajel sapo. Še enkrat smo enako lekcijo videli, ko je Ustavno sodišče s povsem ideološko razlago (ki jo je na koncu v ločenem mnenju raztrgal ustavni sodnik Jaklič) zakonodajalcu naložilo, da spremeni zakonodajo tako, da bi istospolni partnerji lahko posvajali otroke. Gre za posilstvo prava in teptanje volje ljudstva, ki jo je trikrat izrazilo na referendumu. Ustavno sodišče, polno skrajno-levih aktivistov, je protidržavni element, ki deluje proti volji ljudstva in interesom države so zapisali v demokracija.si
 
Če takšna oseba postane ustavna sodnica, je to najbolj neposreden napad na suverenost Slovenije doslej. Če se že tako radikalno levi sestavi ustavnega sodišča pridruži skrajno leva aktivistka, je s suverenostjo Slovenije in slovenskih meja konec – kako bi jih sploh uveljavljali, če najvišji predstavniki pravosodja NE VERJAMEJO v meje?!
 

Vir: demokracija.si
 
Preberite še:

Kaj je bolje? Cirkus ali dejanska pomoč?

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Mladoletnik, ki se je uprl nasilnim migrantom, bo očitno nastradal, migrantsko…

Koaliciji Roberta Goloba za otroke NE gre!

 
TS