Mladoletnik, ki se je uprl nasilnim migrantom, bo očitno nastradal, migrantsko otipavanje pa očitno znova zagovarja tudi razvpiti Igor Pribac

Po Postojni hodi skupina desetih državljanov Afganistana in išče 16-letnega Postonjčana – mediji so namreč poročali, da je pretepel dva tujca in ju poškodoval. V resnici se je zgolj branil, želel je namreč zaščititi svojo 13- letno sestro, ki sta jo 20- in 17-letna Afganistanca nadlegovala. Ko se je hotel z njima mirno pogovoriti, je 20-letnik postal agresiven in ga je zagrabil za brezrokavnik ter povlekel k sebi – mladoletnik pa se je branil s pestjo. Omenjena Afganistanca sta sicer spolno nadlegovala več mladoletnih deklet, zaradi zavajajočega poročanja medijev (in policije) pa obstaja nevarnost, da jo bo na koncu skupil mladoletni Slovenec.
 
“Pred dnevi smo lahko v osrednjih medijih prebrali novico kako je mladoletni fant v Postojni pretepel dva tujca. Objavljam screenshot objave fanta oz. “napadalca”, ki je svojo zgodbo/resnico želel medijem razložiti. Sledil je ignore. Zakaj? Če vam je do varnosti in vam za svoje otroke ni vseeno, delite dalje, preden se fantu kaj zgodi. Na ostalih socialnih omrežjih se je zadeva hvala bogu razširila,” je na Facebooku sporočil Jure Colja. Pred slabima dvema tednoma je mladoleten Postojnčan v parku pretepel dva tujca, 20- in 17-letnega državljana Afganistana. Prvi je dobil rano nad očesom, drugi pa nad ušesom. 16-letnega nasilneža bodo policisti kazensko ovadili, je 28. septembra pisal portal 24ur.
 
16-letni Postojnčan, ki so ga mediji opisali kot napadalca, se je odzval s pojasnilom, da Afganistancev ni napadel, pač pa se je z njima želel pogovoriti, ker sta nadlegovala njegovo 13-letno sestro. K fantoma je pristopil z dobrom namenom, pogovor je bil sprva miren in kulturen, nato pa je, po prošnji, naj sestro pustijo na miru, 20-letnik postal agresiven. Po slovensko je začel zmerjati oba, 16-letnika in njegovo sestro, ko se je prvi hotel mirno umakniti, pa ga je Afganistanec zagrabil za brezrokavnik in ga povlekel k sebi. Ob tem ga je je 16-letni Slovenec refleksno udaril s pestjo in poškodoval agresivneža. 17-letnika pa po njegovih besedah ni poškodoval on, niti ne ve, od kje naj bi dobil poškodbe, ki jih navaja  policija.
 

 

Foto: zajetje zaslona/Facebook

 

Skupina afganistanskih migrantov je  septembra letos večkrat brutalno skupinsko posilila umsko zaostalo Švedinjo. Oblasti so nato trdile, da posiljevalskih migrantov ne morejo deportirati nazaj v Afganistan zaradi trenutne politične situacije v državi. Talibani namreč posiljevalce obravnavajo v skladu s šeriatskim pravom, ki ne tolerira spolne zlorabe umsko zaostalih. Kazen za tak zločin je lahko tudi kamenjanje do smrti. Vse kaže, da imajo tudi v Sloveniji več zaščite afganistanski nasilneži, kot pa slovenski državljani, ki skušajo zaščititi mladoletna dekleta. Tragične posledice bodo slej ali prej tako neizbežne.

Za povsem neprimeren komentar je sicer poskrbel tudi Igor Pribac, ki je zapisal: “Izjemno dodelano besedilo za 16-letnika. Lahko bi preskočil srednjo šolo in se kar vpisal na pravno fakulteto.” Nadlegovanje mladoletnic je torej za Pribca sprejemljivo? Profesorju so  odvzeli naziv izrednega profesorja, ker sta ga dve študentki prijavili zaradi spolnega verbalnega nasilja in tudi neprimernih fizičnih dotikov, tako da je po vsej verjetnosti odgovor “da”.

 

Primer, ko po eni strani nekateri mediji ščitijo ilegalne migrante, brez predhodnjega kontaktiranja mladoletnika 16 letnega Postojnčana …

“16-letni Postojnčan pretepel dva tujca

Pred slabima dvema tednoma je mladoleten Postojnčan v parku pretepel dva tujca, državljana Afganistana. Prvi je dobil rano nad očesom, drugi pa nad ušesom. 16-letnega nasilneža bodo policisti kazensko ovadili.”

Vir: 24ur.com

 …. po drugi strani pa obsodijo Slovenca, ki je ščitil svojo 13 let mlajšo sestrico.

Intervju z Galom Blatnjakom, ki so ga mediji obtožili, da je pretepel migranta: Resnica je, da sem pred migranti poskusil zaščititi 13-letno sestrico. In ko me je starejši prijel za jakno, sem zamahnil

Piše: P.T.

Novinarji Nacionalne tiskovne agencije (NTA) so obiskali Gala Blatnjaka, fanta iz Postojne, ki ga je medijski mainstream pred dnevi obtožil, da je pretepel dva migranta iz Afganistana.

Izkazalo se je, da se je 16-letni Postojnčan postavil za svojo 13-letno sestro, ki sta jo migranta nadlegovala.

Spodaj je zgodba, ki jo je Blatnjak zaupal Nacionalni tiskovni agenciji. Povedal je tudi, da so razmere v Postojni nevzdržne, saj migranti po mestu lovijo in zasledujejo najstnice.

 

 

Vir: demokracija.si

Preberite še:

Kakšna je resnica glede RTV?

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Vlada naj preneha z manipulacijami v škodo starejših

Brezglavo zapravljanje državnega-našega denarja

TS