Poslanec SDS Andrej Kosi poziva k omejitvi ilegalnih migracij zaradi preobremenjenosti azilnih domov

Poslancu SDS Andreju Kosiju je mar za zagotovitev zdravstvene oskrbe za vse.

Poslanec Andrej Kosi je na novinarski konferenci izpostavil potrebo po omejitvi ilegalnih migracij, da bi obstoječe kapacitete azilnih domov ostale zadostne. Ob tem je kritiziral sklep vlade o organizaciji začasnih izpostav azilnega doma, ki naj bi predstavljali visoko varnostno tveganje.

 

Vlada je sklep o začasnih izpostavah sprejela brez predhodnega obvestila lokalnih skupnosti, kar je sprožilo negativne odzive med prebivalci in župani Občine Brežice ter Občine Središče ob Dravi. Kosi poudarja, da je nezakonito prehajanje meja največji varnostni izziv, ki zahteva takojšnje ukrepanje.

Všečkajte Facebook stran in ostanite obveščeni

Poslanska skupina SDS predlaga odboru za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, da vladi naloži odpravo sklepa o organizaciji začasnih izpostav in ustavitev vseh aktivnosti, povezanih z njihovo vzpostavitvijo. Prav tako pozivajo k učinkovitemu nadzoru na meji in preprečevanju nezakonitih prehodov.
Preberite še:

MR

V senci vladne nesposobnosti: Lokalne skupnosti na nogah proti povečanju ilegalnih migracij in načrtovanem azilnem centru…

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Lokalne skupnosti proti vladnim odločitvam: Združeni v boju proti azilnemu centru…

Množični nasprotovanje odločitvi vlade o azilnih domovih brez posvetovanja z lokalnimi skupnostmi…