Gradnja hitre ceste med Ormožem in Markovci: Realnost ali lepe obljube?

Napoved začetka gradnje hitre ceste, ki bo povezovala Ormož z Markovci junija ali julija letos in njeno predvideno dokončanje do konca leta 2026, se sliši obetavno. Projekt, vreden preko 73 milijonov evrov, že ima pravnomočno gradbeno dovoljenje, izvajalci pa so bili pozvani k oddaji ponudb. Načrt vključuje gradnjo dveh pododsekov in več ključnih infrastrukturnih objektov, so zapisali na spletnem portalu Net-tv.

 

Vendar pa se pojavljajo dvomi o verodostojnosti teh napovedi, zlasti v luči trenutne vlade pod vodstvom Roberta Goloba. Kritiki opozarjajo, da redkokateri projekt, ki se je začel v času prejšnje, po mnenju mnogih bolj uspešne vlade Janeza Janše, doseže svoj zaključek pod trenutnim vodstvom. Skepticizem se krepi ob splošni percepciji vlade kot nesposobne na različnih področjih.

Mnogi s težavo verjamejo v optimistične napovedi glede dokončanja te ceste. Zgodovina in trenutno stanje kažejo, da je vlada Roberta Goloba pogosto naletela na težave pri dokončanju projektov, ki so jih začeli njihovi predhodniki.

Všečkajte Facebook stran in ostanite obveščeni

Poleg tega tečejo usklajevanja glede ptujske obvoznice, ki prav tako še ni umeščena v prostor, kar dodatno utemeljuje dvome glede sposobnosti vlade za uresničitev infrastrukturnih projektov.

Tako se zastavlja vprašanje, ali so napovedi o gradnji hitre ceste medtem ko Ormožem in Markovci resnično uresničljive ali gre zgolj za politične obljube, ki se bodo razblinile kot dim. Samo čas bo pokazal, ali bo vlada uspela premagati skeptične ocene in dokazati svojo sposobnost za izpolnitev obljub.

Preberite še:

V senci vladne nesposobnosti: Lokalne skupnosti na nogah proti povečanju ilegalnih migracij in načrtovanem azilnem centru…

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Lokalne skupnosti proti vladnim odločitvam: Združeni v boju proti azilnemu centru…

Množični nasprotovanje odločitvi vlade o azilnih domovih brez posvetovanja z lokalnimi skupnostmi…

MR