Zaostrovanje po celi Evropi! Drugje še huje kot pri nas!

V Evropi vedno slabše.
Epidemiološke razmere v Evropi se hitro slabšajo, zato nekatere države že sprejemajo dodatne ukrepe, tudi omejitve javnega življenja. Pozitiven tedenski prirast imajo tudi vse štiri sosednje države.
🇦🇹 Pritisk na bolnišnice je večji tudi v sosednji Avstriji, zato so že uvedli številne dodatne ukrepe. Od doma bodo lahko prebivalci odšli samo na delo in nakup hrane. V tednu po veliki noči se bodo učenci šolali na daljavo, nato pa se bodo lahko vrnili v učilnice ob negativnem PCR-testu. Od 7. aprila bo potreben negativen test tudi za nakupe v nenujnih trgovinah.
🇭🇷 Zaostrovanje ukrepov je pričakovati tudi na Hrvaškem, kjer se situacija hitro slabša. Od začetka tedna se je število novih okužb povečalo za 41 odstotkov.
🇮🇹 V Italiji je vlada že napovedala, da bodo med velikonočnimi prazniki po celotni državi veljali najstrožji ukrepi, ki zdaj veljajo le za rdeča območja.
🇭🇺 Na Madžarskem imajo trenutno zelo slabe razmere, v bolnišnicah se zdravi 12 tisoč ljudi.
🇧🇪 Belgija je v sredo napovedala ponovno delno zaprtje javnega življenja za štiri tedne. Šole bodo zaprte, nenujne trgovine bodo za stranke odprte le ob vnaprej dogovorjenem terminu.
🇵🇱 Zaostreni ukrepi so začeli veljati tudi na Poljskem. V četrtek so potrdili kar 34 tisoč novih okužb, kar je nov dnevni rekord. Poleg šol bodo zaprli še vrtce.

Preberite še:

Kocka je padla! Od 1. do 12.4. smo doma!

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Kako bo po 12. aprilu?
Kaj pomeni popolno zaprtje od 1. do 11. aprila?

 

MR