Kaj pomeni popolno zaprtje od 1. do 11. aprila?

Kako bo potekalo življenje v jeseni? Foto: Pixabay

Kakšno bo popolno zaprtje države od 1. do 11. aprila

Vodja posvetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje dr. Mateja Logar je poudarila, da glede na to, da je večji pritisk na intenzivne enote, da prihajajo mlajši bolniki, so prišli do ocene, da je potrebno ukrepe zaostriti. Težko je živeti v nekem nevedenju, koliko časa bodo ukrepi trajali, zato so se odločili, da ukrepe natančno opredelijo tudi časovno. Enotno predlagajo popolno zaprtje države od 1. do 11. aprila.

Kot izjemo je izpostavila velikonočno nedeljo, ko bi bilo dovoljeno druženje izven regij, in sicer do dveh gospodinjstev (pet odraslih oseb in otroci), sicer pa bi bilo v času zaprtja gibanje omejeno na regije.

Vam je všeč članek? Všečkajte FB stran!

 

Šolanje bi v tem času potekalo na daljavo, v vrtcih in prvi triadi osnovnih šol bi bilo poskrbljeno za nujno varstvo otrok staršev, katerih delo je pomembno za delovanje države.

“V času zaprtja bi javni potniški promet deloval po sobotnem oziroma nedeljsko-prazničnem razporedu, delo naj bi v največji možni meri potekalo od doma, zaposleni naj bi v čim večji meri koristili dopust.”

Zaposlene v t. i. kritični infrastrukturi, ki bi odhajali na delo, bi še naprej testirali, celoten čas pa izkoristili za čim hitrejše cepljenje. Po vnovičnem odprtju države 12. aprila bi se po besedah Logarjeve šole znova odprle, ne glede na vladin semafor sproščanja. V preostalem delu bi znova ocenili stanje, nadaljevali pa z ukrepi po vladnem semaforju, ki bi jih sicer še enkrat pregledali in po potrebi popravili,” je glede vsebine predloga stroke povedala Logarjeva.

Preberite še:

Popolno zaprtje življenja v Sloveniji?

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Izmenjava sporočil med Janševim kabinetom in Brusljem! Zanimiv potek!
Dobili smo ga tudi mi! Slovenski sev!

 

MR