Zaostritev vstopa v Slovenijo

Zaostritev vstopa v Slovenijo.

Vlada je izdala Odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 in ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Odlok začne veljati 29. marca in velja do vključno 12. aprila 2021.

 

V odloku so črtane dosedanje možnosti prehoda meje izven kontrolnih točk, možnost predčasne prekinitve karantene, vse izjeme prehoda meje brez testa, razen transporta, dostave, tranzita, diplomatov in šolarjev do 13 let, ter vse izjeme prehoda meje s sedemdnevnim testom, razen dnevnih delovnih migrantov, šolarjev nad 13 let, oseb, ki šolarje prevažajo, in dvolastnikov. Test PCR se prizna samo, če je opravljen v državah članicah EU ali schengenskega območja.

Dodana je izjema iz nujnih razlogov (odprava neposredne nevarnosti za zdravje ali življenje).

Prepovedana so potovanja v države ali administrativne enote na rdečem seznamu, razen za prebolevnike in cepljene osebe ter posebne izjeme.

Na notranjih mejah z Madžarsko, Avstrijo in Italijo je Republiko Slovenijo mogoče vstopati le na kontrolnih točkah. Prestop državne meje izven kontrolnih točk ni dovoljen, razen za dvolastnike med opravljanjem gozdarskih, kmetijskih ali poljedelskih del. Kontrolne točke so nespremenjene, prav tako njihov delovni čas.

Preberite še:

Kako bo po 12. aprilu?

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Kocka je padla! Od 1. do 12.4. smo doma!
Kaj pomeni popolno zaprtje od 1. do 11. aprila?

 

MR