Vlada nam svoboda zato je potrebno utišati Demokracijo in neodvisno novinarstvo

Mojca Pašek Šetinc zagotovo predstavlja primer "nepristranske" preiskave v družbi bivšega šefa Udbe, zadnjega šefa komunistične partije.

Poročali smo že o prvih zlorabah parlamentarne preiskovalne komisije, ki naj bi se ukvarjala z domnevnimi spornimi posli oz. financiranjem SDS. Komisiji predseduje razvpita Mojca Pašek Šetinc, poslanka Gibanja Svoboda, pred tem pa pristranska novinarka na RTV Slovenija. Kot je znano, je komisija poslala občinam dopis, s katerim nanje pritiskajo, naj razkrijejo podatke o oglaševanju v “prepovedanih” medijih. 

 
Seveda je jasno, da je v ozadju vsega tega poskus finančnega zloma vseh tistih medijev, ki kritično poročajo o tranzicijski levici in vladi Roberta Goloba. To je sicer v času, ko je bil predsednik vlade, poskušal že Marjan Šarec s pozivi podjetjem, naj v teh medijih ne oglašujejo. Sedaj je neokomunistična nomenklatura še povečala pritisk: oglaševanje v teh medijih naj bi bilo celo kaznivo in naj bi predstavljalo nezakonito financiranje politične stranke, ki je sedaj v opoziciji. Ob tem je seveda jasno, da vladajoča večina ne želi, da se preiskava razširi na medije, ki so v incestnem odnosu s sedanjo vlado, zlasti portal Necenzurirano, ki ima blokiran račun, edini še preostali urednik tega portala Tomaž Modic pa je celo strokovni sodelavec preiskovalne komisije. Ob tem seveda Pašek Šetinčevi ni niti malo nerodno, obnaša pa se povsem maščevalno, saj gre pri odnosu do vseh preteklih in potencialnih oglaševalcev v medijih, kot sta npr. Demokracija in Nova24tv, za tipično zvijanje rok in ustrahovanje, čeprav je v celotni medijski krajini finančni delež oglasov v teh dveh medijev neznaten. A očitno bi radi odvzeli še to so zapisali na demokracija.si
 
Kaj želijo izvedeti od direktorja trženja na Demokraciji?

 
Kako zelo drži teza, da gre pri tej komisiji za zlorabo parlamentarnih postopkov, dokazuje tudi informacija, da namerava komisija zaslišati Domna Ranta, ki sedaj deluje kot direktor trženja za tiskano in spletno izdajo Demokracije. Informacijo nam je potrdil. “Po 31-ih letih dela v medijih, in prav toliko let države Slovenije, si ne bi nikoli mislil, da se bomo vrnili v svinčena 70-ta leta, ko je razmere v medijih ‘urejal’ Franc Šetinc. Še tistih par konzervativno-liberalnih medijev, ki jih ne moreš prešteti na prste obeh rok in motijo vladajoče svobodnjake (Nova 24 TV, Požareport, Demokracija, Domovina, Siol, Planet TV, Družina, Ognjišče itd.), želijo utišati,” je za naš portal povedal Rant. “Smo očitno prevelika grožnja medijskemu enoumju, ki ga želijo oblastniki imeti ob vseh spornih rabotah, ki jih počnejo, in kjer jim servilno služi medijska mainstream falanga: POP TV in RTV Slovenija, Necenzurirano, pa tudi OdlazkovPetanov in Petričev medijski imperij.”

Direktor trženja na Demokraciji Domen Rant meni, da želijo politkomisarji odvzeti še tisto malo, kar Demokracija dobi od oglaševalcev. (foto: Veronika Savnik)
 
Kot nam je pojasnil, omenjeni mediji na leto od oglaševanja dobijo prek 100 milijonov evrov oglaševalskega kolača, od tega vsaj 10 odstotkov, torej 10 milijonov evrov, od državnih in občinskih institucij. Sem spadajo ministrstva, agencije in razni zavodi, občine, razpisi za delovna mesta, zavodi za kulturo, turizem in šport, oglaševanja dogodkov, komunalna in druga podjetja v lasti občini, muzeji, galerije itd. – nenazadnje tudi pogrebni zavodi, ki so v lasti občin in naročajo posameznim dnevnim časopisom iz MSM mehurčka osmrtnic, ki na leto prinesejo tem medijem več sto tisoč evrov dobička. Da o podjetjih v državni lasti niti ne govorimo. “Moti pa jih Demokracija, kjer nam od teh silnih milijonov evrov z »bogataševe« mize pade v našo oglaševalsko mošnjo mogoče 0,5 odstotka tega denarja. Komunizem in njegovi prijemi imajo pri nas še vedno domovinsko pravico, zato me ne čudi, da želi komisija pod vodstvom svobodnjakov z grožnjo z dopisom občinam in oglaševalcem sporočiti, da če bodo z nami poslovno sodelovali, bodo preiskovani. Da to ni ravno normalno, je jasno vsakomur,” je za naš portal dejal Domen Rant.
 
Očitno želijo kriminalizirati medije, ki ne sodijo v MSM mehurček
 
Smo člani EU, kjer dovoljena svoboda govora, ustanavljanje podjetij v zasebni lasti in tržno gospodarstvo, je še opozoril. Nova obzorja so zasebni medij, in na podlagi sklenjene pogodbe o oglaševanju ali naročilnice lahko z nami sodeluje katerokoli podjetje, občina ali oglaševalska agencija iz Slovenije, Ukrajine, Avstrije, Italije, Madžarske, Hrvaške itd., opozarja Rant. “Želijo prestrašiti naše poslovne partnerje, da prekinejo sodelovanje z nami, nas finančno spraviti na boben in seveda uničiti. Ne bo jim uspelo. Demokracija (tiskana in spletna izdaja) imata blizu 300 tisoč bralcev vsak mesec, skupaj s spletnim in televizijskim portalom Nova 24 TV prek 700 tisoč bralcev vsak mesec. In kar naj jih boli – Demokracija je edini tiskani medij, ki mu vsak teden raste prodana naklada. In storili bomo vse, da bomo preprečili vrnitev v čase, ko so o izhajanju določenih medijev odločali »neodvisni« medijski politični komisarji,” je dejal.
 

 

Vir: demokracija.si
 
Preberite še:

Kaj je bolje? Cirkus ali dejanska pomoč?

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Mladoletnik, ki se je uprl nasilnim migrantom, bo očitno nastradal, migrantsko…

Koaliciji Roberta Goloba za otroke NE gre!

 
TS