Po četrtkovi oddaji Tarča na RTV Slovenija, lahko v javnosti spremljamo številne odzive na obtožbe, ki so bile predstavljene. Oddaja je sovpadala z napovedi interpelacije Liste Marjana Šarca zoper Ministra za gospodarstvo, Zdravka Počivalška. K pridružitvi k interpelaciji sedaj razmišljajo tudi druge opozicijske stranke (SD, SAB, Levica).

Na petkovi novinarski konferenci je minister Počivalšek navedbe označil kot »lov na njegovo glavo« in poudaril, da se interpelacije veseli, saj bo to priložnost, da bo lahko razjasnil dvome okrog nabave zaščitne opreme.

Veliko polemik v javnosti sprožajo tudi izjave Ivana Galeta, namestnika direktorja Zavoda za blagovne rezerve Antona Zakrajška, ki je bil, po Počivalškovih besedah, v času bolniške odsotnosti direktorja, podpisnik pogodb na Zavodu za blagovne rezerve.

Odzval se je tudi predsednik vlade, Janez Janša, ki je na socialnih omrežjih sporočil, da bodo pristojna ministrstva do torka, 28.4.2020 pripravila in dopolnila poročila o zagotavljanju osebne zaščitne opreme v času pandemije. Hkrati je ministrstva zadolžil za pripravo poročila o stanju zaščitne opreme ob primopredajah ob nastopu nove vlade. Kot je poudaril bo poročilo poslano v Državni zbor, kjer bo možna celovita obravnava.

Več o poročilih sledi v torek.

Želite biti redno obveščeni o novostih glede epidemije? Všečkajte FB stran:

MR