Pohoda za življenje se je udeležilo več tisoč ljudi, glavni mediji molčijo

V Ljubljani je 01.10.2022 potekala letošnji Pohod za življenje, ki ga organizira koordinacija civilnodružbenih organizacij v podporo varovanja človeškega življenja od spočetja do smrti. Letos poteka pod geslom “Enakopravnost se začne pred rojstvom”. Shoda se je udeležilo tudi nekaj deset nasilnih protestnikov, ki so vpili slogane proti življenju, proti materinstvu in družini – medtem ko se obenem razglašajo za glasnike strpnosti in enakih pravic za vse.
 
Pohod za življenje je sicer svetovna civilna iniciativa, ki je nastala iz želje, da bi javnost ozaveščala o lepoti in dostojanstvu vsakega človeškega življenja. Pohod za življenje po vsem svetu vsako leto močno raste in bo prisoten, vse dokler abortus ne postane nepredstavljiv. “Skupaj hodimo v podporo vsem nerojenim otrokom in njihovim materam in očetom v stiski. Trudimo se opremiti ljudi, da bi pogumno stopili v bran vsakemu človeškemu življenju od spočetja do naravne smrti. Želimo, da bi sporočilo v vrednosti vsakega človeka prišlo do vseh Slovencev,” je zapisano na spletni strani Pohodzazivljenje.si. Z jutrišnjim dnem pa se začenja tudi Teden za življenje, ki ga pripravlja Gibanje za življenje.
 
Ob 10. uri se je začel osrednji program, v katerem med drugimi nastopajo glasbeni gostje Vinko Cankar (nekdanji član skupine Čuki), Nada Žgur z otroškim zborčkom, Marko Nzobandora in Simona Plut, udeleženci pa bodo lahko prisluhnili tudi osebnim zgodbam in nagovorom. “Gre za življenje človeka. Ljudje nismo izbira, nihče nima pravice, da nam vzame življenje,” je poudarila Urška Cankar Soares, ki je med drugim povedala, da rabimo prave moške: “Dragi moški, vi ste tisti, ki lahko zaščitite ženske,” je dejala. Po njenih besedah je enakopravnost res pomembna vrednota, ki pa običajno ne zajame vseh ljudi. Prireditelji z geslom pohoda usmerjajo reflektor na otroke pred rojstvom in sporočajo, da so tudi oni enakopravni del družbe, pa jim to enakopravnost odrekajo, ker jim odrekajo pravico do življenja, poroča Družina.
 


 

“Današnji shod je shod veselja, ker je življenje tako veliko in tako pomembno. Prišli pa smo do točke, ko se moramo zanj še bolj potruditi in ga še dodatno zaščititi. In ko se takole zberemo skupaj, ko človek začuti ta utrip, to energijo, to veselje do življenja: to je prihodnost, to je resnično zadovoljstvo. Zame je življenje sveto. Na današnji pohod je prišla vsa družina, z ženo imava šest otrok. Družina je za naju prva. Življenje je dar: ne moremo ga kupiti, ne moremo ga prodati. Življenje je dar,” je za Družino povedal udeleženec Pohoda za življenje Marcel Kokelj, oče šestih otrok iz Škofje Loke.
 


 

“Skupaj hodimo v podporo vsem nerojenim otrokom in njihovim materam in očetom v stiski. Trudimo se opremiti ljudi, da bi pogumno stopili v bran vsakemu človeškemu življenju od spočetja do naravne smrti. Želimo, da bi sporočilo v vrednosti vsakega človeka prišlo do vseh Slovencev,” so ob današnjem Pohodu za življenje zapisali na spletni strani Katoliške cerkve.
 

 

“Na drugi strani pa nekaj deset nasilnih protestnikov, ki vpijejo slogane proti življenju, proti materinstvu in družini,” je na Twitterju sporočil odgovorni urednik Nova24TV Aleksander Rant. Na transparentih je bilo med drugim razbrati “klerofašisti odjebite” in norčevanje iz katoliških dogem – sicer pa se razglašajo za glasnike strpnosti in enakih pravic za vse.
 


 

Več sledi …
 

Vir: nova24tv.si
 
 
Preberite še:

Kakšna je resnica glede RTV?

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Vlada naj preneha z manipulacijami v škodo starejših

Brezglavo zapravljanje državnega-našega denarja

 
TS