Brezglavo zapravljanje državnega-našega denarja

Novela Zakona o Vladi Republike Slovenije dokazuje, da so za vlado Roberta Goloba prioriteta funkcionarski stolčki, saj želijo z večjim številom ministrstev, zagotoviti službe neizvoljenim politikom, tudi na tvoj račun!


Novela zakona o vladi prinaša razširitev števila ministrstev. V Sloveniji je trenutno 14 ministrstev, trenutnemu naboru pa bi se dodala tri dodatna ministrstva, in sicer Ministrstvo za solidarno prihodnost, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo. Vsako od teh ministrstev bo za svoje delovanje potrebovalo ločen birokratski aparat, ki bo padel na breme davkoplačevalcev. Vlada trdi, da je cilj zakona zagotoviti učinkovito izvajanje nalog nove vlade, v skladu s koalicijsko pobudo. Na čelo teh ministrstev se bodo zavihteli odsluženi, a očitno zaslužni kadri levice, med drugim (s strani volivcev zavrnjena) Alenka Bratušek, ki jo je Robert Golob rešil iz gotove politične pozabe.

Pri vprašanju oblikovanja vlade gre za pomembno družbeno vprašanje, saj številčnost Golobove ekipe bistveno presega vse dosedanje vlade v zgodovini države za to je potrebno širše soglasje o tem, na kakšen način bo delovala Vlada Republike Slovenije z vidika učinkovitosti, preglednosti, konsistentnosti, pravne varnosti, za blaginjo Slovenije ter državljank in državljanov. Ker je delovanje vlade RS pomembno za vsakega izmed nas, saj vpliva na naša življenja, je pomembno, da se o predlagani rešitvi organizacije vlade, državljanke in državljani odločimo na referendumu.

Gre namreč za pomembna vprašanja, ki neposredno vplivajo na učinkovitost, sistematičnost in urejeno delovanje naše družbe, kot tudi za konkreten poseg v položaj in vsakdanje življenje vseh ljudi.

Kako in kje lahko oddam podpis podpore referendumu proti ukinitvi dolgotrajne oskrbe?

Podpis lahko oddamo na več načinov. Lahko osebno na UE ali Krajevnih uradih in overjen podpis oddamo na eni izmed stojnic, kjer zbirajo overjene podpise (pred stavbo UE ali Krajevnih uradov) ali pa jih pošljete na naslov:

Slovenska demokratska stranka

Trstenjakova 8

1000 Ljubljana

Če imate pa digitalni podpis pa lahko to storite iz svojega naslonjača. Za podpis podpore preko e-Uprave kliknite le na spodnje povezave, ki vas bodo pripeljale neposredno na stran za podpis referendumske pobude. Pogoj za podpis preko e-Uprave je digitalno potrdilo (SIGEN-CA, POŠTA CA, AC NLB in Halcom CA).

PROTI BOHOTENJU BIROKRACIJE – za referendum o zakonu, ki nepremišljeno povečuje število ministrstev iz 17 na 20n zagotavlja neizvoljenim politikom funkcije. Več o Zakonu o Vladi Republike Slovenije

PROTI POLITIZACIJI RTV – za referendum o zakonu, ki RTV podreja vladajoči politiki. Več o Zakonu o Radioteleviziji Slovenija

PROTI UKINITVI DOLGOTRAJNE OSKRBE – za referendum o zakonu, ki ukinja izvajanje dolgotrajne oskrbe. Več o Zakonu o dolgotrajni oskrbi

Preberite še:

Kako oddati podpis podpore referendumom

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Aktivno zbiranje podpisov za referendume

Ogroženi niso samo starejši, ampak tudi že zagotovljena evropska sredstva

 

MR