Opozicija zavrača sodelovanje! SRAMOTA!

Sramota opozicije!

Premier Janez Janša je po srečanju s strokovno skupino, predsednikom države Borutom Pahorjem, vsemi ministri in predstavnikom opozicije spregovoril tudi zvezi z neudeležbo opozicijskih strank na današnjem dopoldanskem srečanju.

 

Ob tem je premier izrazil obžalovanje, da opozicijske stranke danes niso prišle na pogovor, saj bi lahko predstavniki teh strank postavljali vprašanja tako predstavnikom vlade kot celotni svetovalni skupini.

“Ne vem, kako bi se dalo drugače pogovarjati, kot da se usedeš skupaj. Ne zdi se mi produktivno niti konstruktivno, da pogovor o tem, kako uspešno zaustaviti epidemijo, in ki je odprt pred javnostjo, pogojevati z raznimi predpostavkami, kaj vse da mora vlada narediti zato, da bo opozicija prišla na pogovor. To je enako, kot če bi vlada pogojevala, da opozicija ne sme vlagati interpelacij, če želi biti vabljena na pogovore, torej, da bi jim rekli v smislu, dokler boste vlagali interpelacije, vas ne bomo vabili. Predstavljajte si, da bi vlada to pogojevala. To je neprimerno in enako neprimerno je pogojevanje druge strani,” je dejal premier Janez Janša.

Vam je všeč članek? Všečkajte FB stran!

Dodal je tudi, da od opozicije “nismo niti zahtevali niti pričakovali nič, prejeli so povabilo predsednika republike na razgovor, in sicer na podlagi zahteve opozicije na prvem takšnem sestanku, kjer so izrazili, da bi želeli biti s predlogi ukrepov seznanjeni prej, preden jih vlada končno sprejme in ravno zaradi te zahteve sem predsednika republike prosil, da ta pogovor ne organizira šele 7. aprila, kot je bilo prvotno predvideno, ampak prej, preden vlada o ukrepih odloča,” je povedal premier in dodal, da je vlada prestavila odločanje o ukrepih tudi zato, ker “smo se želeli predhodno posvetovati s predstavniki opozicije.”

“Tisti, ki smo se danes zbrali, dejansko predstavljamo koalicijo ustavnega loka, torej to smo stranke, ki jim gre za zdravje in življenje ljudi in prihodnost države, tisti, ki so se z današnjega sestanka izločili, pa so v veliki meri izven tega,” je še povedal premier.

Preberite še:

Kako bo po 12. aprilu?

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Kocka je padla! Od 1. do 12.4. smo doma!
Kaj pomeni popolno zaprtje od 1. do 11. aprila?

 

MR