Najbolj razvpit Putinov zaveznik, sicer znani čečenski islamist, bi na fronto v Ukrajino poslal svoje najstniške sinove

Ukrajina, Sivers'k. Posledice ruske invazije na Ukrajino.

Čečenski voditelj Ramzan Kadirov, sicer tesen zaveznik ruskega predsednika Vladimirja Putina, je danes dejal, da bo na fronto v Ukrajino poslal tri svoje najstniške sinove. “Čas je, da se preizkusijo v resničnih bojih, to njihovo željo lahko samo pozdravim,” je po poročanju tujih tiskovnih agencij napisal na Telegramu.

 
Ob tem je objavil posnetek sinov, starih 14, 15 in 16 let, ki se v vojaški opremi urijo na strelišču. Dodal je, da se fantje urijo že od otroštva.
 
Rusija je podpisnica konvencije ZN, ki prepoveduje sodelovanje otrok, mlajših od 18 let, v neposrednih bojih. Vključevanje mlajših od 15 let v vojno pa Mednarodno kazensko sodišče, katerega jurisdikcije sicer Rusija ne priznava, obravnava kot vojni zločin.
 
Kadirov, ki Čečeniji vlada od leta 2007, naj bi imel po uradnih podatkih 14 otrok, po poročanju ruskih medijev pa še več. Je tesen zaveznik Putina, v zadnjem času pa je precej kritičen do vodenja vojne v Ukrajini.
 
V soboto, ko so ukrajinske sile zavzele mesto Liman, je pozval k uporabi jedrskega orožja z majhno močjo v Ukrajini.
 
V Kremlju so danes v odzivu na njegovo izjavo sporočili, da bo Rusija svoje jedrsko orožje uporabila le skladno z doktrino. Tiskovni predstavnik Dmitrij Peskov je ob tem dejal, da imajo voditelji enot ruske federacije pravico do svojega mnenja. “Ramzan Kadirov je od vsega začetka posebne operacije veliko naredil in to še vedno počne,” je dodal.
 

 
Vir: demokracija.si
 
Preberite še:

Kakšna je resnica glede RTV?

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Vlada naj preneha z manipulacijami v škodo starejših

Brezglavo zapravljanje državnega-našega denarja

 
TS