Minister za kmetijstvo obiskal Perutnino Ptuj

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek se je skupaj z državnim sekretarjem mag. Alešem Irgoličem udeležil vladnega delovnega obiska v Podravju.

 

Perutnina Ptuj zaposluje 3700 delavcev

Delovni obisk Vlade RS se je začel dopoldne s sejo vlade na ptujskem gradu. Sledil je obisk podjetja Perutnina Ptuj. Na sestanku z vodstvom podjetja se je minister seznanil s poslovanjem skupine, ki zaposluje 3700 delavcev v 7 državah in je pomemben partner številnim kooperantom v regiji. Skupina Perutnina Ptuj namreč sodeluje s 500 kooperanti, izdelke pa prodajajo v 20 držav.

Minister je vodstvu predstavil pomembnejše in aktualne vsebine s področja MKGP, še posebej zadnje informacije vezane na politični dogovor ministrov EU na zadnjem zasedanju Sveta EU v Luksemburgu, kjer je bil potrjen zakonodajni sveženj nove Skupne kmetijske politike.

Minister je vodstvu podjetja zaželel veliko uspeha pri poslovanju v Sloveniji in v tujini ter jih pozval, da pomagajo vzpostavljati primerno okolje za stabilno živilskopredelovalno verigo.

Vam je všeč članek? Všečkajte FB stran!

 

Preberite še:

Preko 7,6 milijona eurov za kolesarske steze okoli Ptuja

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Več tisoč evrov za mladička, ki ga ni bilo

Usodna vožnja s štirikolesnikom

 

MR