Več tisoč evrov za mladička, ki ga ni bilo

 

Spletne goljufije so vse pogostejše, spletni goljufi pa vedno bolj pretkani. Policisti policijske postaje Gorišnica obravnavajo sum spletne goljufije, pri kateri je oškodovanka zasledila oglas, da nekdo podarja pasje mladičke. V dobri veri se je dogovorila za mladiča zlatega prinašalca, nakar je neznana oseba od nje v nadaljevanju zahtevala plačilo različnih stroškov in storitev, kar jim je tudi plačala. Po plačilu več tisoč evrov pošiljke ni dočakala.

 

Da bi se pred spletnimi goljufijami obvarovali združenje Varni na spletu svetuje naslednje ukrepe:

  1. Vsaka goljufija se začne z dobro vabo in le-ta je vedno super ugodna cena! Če naletite na oglas, da dobite štiri najnovejše iPhone za le 1200 €, potem ste lahko prepričani, da gre za prevaro.
  2. Preverite elektronski naslov prodajalca. Če poslujete s podjetjem, bodite pozorni na brezplačne elektronske poštne storitve, kot sta Gmail in Yahoo (npr. [email protected], [email protected]).
  3. Ko kupujte od prodajalca, ki se nahaja v tujini,  vedno nakažite kupnino prek sistema PayPal. Če nakupujete v Sloveniji, pa izberite plačilo po povzetju. Nikoli in nikdar ne pošiljajte denarja po pošti!
  4. Če ste še vedno v dvomu, ali poslujete s prevarantom ali pa s poštenim trgovcem, se obrnite na nas – naša pomoč je brezplačna!
    Več na: https://www.varninainternetu.si/

Vir: PU Maribor, varninainternetu.si

Vam je všeč članek? Všečkajte FB stran!

Preberite še:

Oddajnik na Kumu je pomenila kritično infrastrukturo

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Usodna vožnja s štirikolesnikom

Poklon Sloveniji iz celotnega sveta

 

MR