Med nami je nov angleški sev! Prihajajo novi krepi?

Kako bo potekalo življenje v jeseni? Foto: Pixabay

V soboto je bilo opravljenih 2975 testov na okužbo z novim koronavirusom, 537 je bilo po poročanju Vlade RS takšnih, ki so bili pozitivni. 

Trenutno se v bolnišnici zdravi 1149 ljudi, 190 je takšnih, ki potrebujejo zdravljenje na intenzivni enoti. Včeraj je umrlo 31 covidnih bolnikov.

Opravljenih je bilo 2.140 PCR-testov, s katerimi so potrdili 503 okužbe, kar pomeni, da je delež pozitivnih testov znašal 23,5 odstotka. Prav tako je bilo opravljenih tudi 835 hitrih antigenskih testov, od katerih je bilo 34 takih, ki so bili pozitivni. Delež pozitivnih testov je tako znašal 4,1 odstotka.

Iz bolnišnične oskrbe  so včeraj odpustili 36 bolnikov s covidom-19. V primerjavi z dnevom prej lahko vidimo, da se je v soboto v bolnišnici zdravilo 20 covidnih bolnikov več. Na intenzivni enoti sta se se zdravila dva bolnika manj. Število smrti se je v primerjavi z dnevom prej povečalo za 11 ljudi. Do sedaj smo zabeležili skupno 157.830 okužb in 3360 smrti povezanih s covidom. 

Med nami je novi angleški sev korona virusa

Predsednik vlade Janez Janša je na današnji izredni novinarski konferenci ob 17. uri spregovoril o aktualnem stanju glede covid-19. Spregovoril je o pojavu angleškega seva virusa v Sloveniji ter s tem povezanih ukrepih, ki jih je potrebno sprejeti.

Po neuradnih podatkih RTV naj bi bilo v Sloveniji odkritih osem primerov okužbe z angleškim sevom virusa. Predsednik vlade Janez Janša je te navedbe zanikal in jih označil za nepravilne.

Predsednik vlade je potrdil, da je bila včeraj odkrita prva oseba s potrjenim angleškim sevom novega koronavirusa. Ta oseba je bila odkrita včeraj in gre za državljana kosova, ki je v Slovenijo prišel iz Belgije.

“Odpiranje šol je v odgovornosti staršev. Naše ravnanje mora biti skrajno previdno. Glede na stanje epidemije moramo ukrepe jemati z vso resnostjo. Potrebna je skrajna previdnost. V naslednjem tednu odpiramo šole. Odpiranje šol bo varno samo, če se bomo držali pravil,” je povedal Janša.

 

Preberite še:

Osem slovenskih državljanov od leta 2017 pridobivalo posnetke spolnih zlorab otrok, mlajših od dveh let…

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

Obvezno testiranje!
Kaj prinaša PKP8! Dvig minimalne plače in še veliko drugega!

 

MR