Ignoriranje vzhodne Slovenije pri zdravstveni oskrbi razkriva nesposobnost vlade Goloba

Vladi Roberta Golob ni mar za primerno zdravstveno oskrbo. V naših krajih ne bo satelitskega urgentnega centra. Foto: Pixabay

V luči nedavnih dogodkov, ko so občinski sveti Ormoža, Svetega Tomaža in Središča ob Dravi na skupni seji izpostavili pomanjkanje nujno potrebnih zdravstvenih storitev, se je še bolj razkrila nesposobnost trenutne vlade pod vodstvom Roberta Goloba. Kljub jasnim potrebam in zahtevam lokalnih skupnosti za vzpostavitev satelitskega urgentnega centra v Ormožu, vlada ni vključila te vitalne lokacije v svoj načrt za vzpostavitev 15 satelitskih urgentnih centrov po Sloveniji.

 

Začetek novega poglavja v decentralizaciji Slovenije: Razprava Janeza Janše na Ptuju

 

Zanemarjanje potreb vzhodnega dela države je zgolj ena izmed številnih pomanjkljivosti trenutne administracije, ki neprestano izkorišča življenja svojih državljanov za lastne politične in ekonomske interese, ne da bi jim zagotovila osnovne potrebe, kot je primerna zdravstvena oskrba. Svetniki in svetnice vseh treh občin so se združili v skupni zahtevi za spremembo uredbe in začetek zbiranja podpisov za peticijo, ki bo vladi poslana v ponovni premislek o nujnosti vzpostavitve satelitskega urgentnega centra v Ormožu.

Všečkajte Facebook stran in ostanite obveščeni

 

Ta primer ne le da izpostavlja nesposobnost vlade, temveč tudi poudarja, kako se lokalne skupnosti združujejo v prizadevanjih za zagotovitev temeljnih zdravstvenih storitev, ki so jim bile odvzete. Ljudje vzhodne Slovenije si zaslužijo enak dostop do zdravstvene oskrbe kot preostanek države, in sicer brez političnih igric, ki ogrožajo njihovo zdravje in dobrobit.

Preberite še:

V senci vladne nesposobnosti: Lokalne skupnosti na nogah proti povečanju ilegalnih migracij in načrtovanem azilnem centru…

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Lokalne skupnosti proti vladnim odločitvam: Združeni v boju proti azilnemu centru…

Množični nasprotovanje odločitvi vlade o azilnih domovih brez posvetovanja z lokalnimi skupnostmi…

MR