Gre za dragoceno lekcijo dvojnih vatlov sodstva in nepravne države?

Kaj smo se naučili iz včerajšnjega “Tarča” soočenja predsediških kandidatov? Dragoceno lekcijo! Ko pridejo na medijske ali pravosodne limanice tisti na pravi strani rdeče revolucije, se to zgodi po pomoti in ko se že zgodi se levi medijsko-politični stroj kar konkretno trudi, da stvar čimprej prikrije. Najbolj notorični primer takšnega delovanja je ljubljanski župan Zoran Janković, kateremu so prisluhe iz afere farmacevtka kar sodno izbrisali. Zdaj je po pomoti “not padu” tudi zloglasni poslanec Levice in predsedniški kandidat Miha Kordiš.
 
Med soočenjem je človek ves čas dobival občutek, da je Erika Žnidaršič bolj prijazna do Mihe Kordiša, kot do drugih kandidatov, kdo bi še pomislil, da mu je zavestno nastavljati slastne socialistične korenčke na katere je slovenski Che Guevarra planil kot trop sestradanih prašičev, takoj ko so mu bili ponujeni (npr. Žnidaršič: “Gospod Kordiš ali mislite, da so preostali kandidati res preveč odvisni od kapitalskih ozadij?”).
 
Ker je voditeljica vsakega vprašala o domnevnih “spornih poslih” (tu je seveda kraljevala Nataša “offshore” Pirc Musar), je seveda nekaj morala vprašati tudi njega. Takole ga je vprašala: “Vi imate v bistvu NDP TOZD, zavod oz. njivo, kjer prostovoljci delajo zastonj, v enem letu so opravili 800 ur dela, niste še nikomur zagotovili delovnega mesta, čeprav imate v aktu to zapisano, da boste do tega trenutka zaposlili tri, zakaj niste nikogar zaposlili in zakaj niste nikogar spustili v upravljanje, sami ste tam …


 

Zaposlil ni nikogar, “nategnil” je državo
Vprašanje je seveda smelo, saj Levica strastno zagovarja delavsko samoupravljanje. Kordiš ji je odvrnil: “Prvo kot prvo, tisto so bili formalni pogoji zaposlitve, zaradi tega, da smo mi sploh lahko dobili status socialnega podjetja …” Erika sicer ni vrtala naprej, a je jasno kar je pravkar priznal izpostavljeni član koalicije in eden izmed njenih glavnih ideologov gre njegov stavek prevedeno iz levičarščine nekako takole: “Tisto so bili formalni zakonski pogoji, na katere smo pristali, ker drugače ne bi mogli ustanoviti socialnega podjetja. Ampak seveda smo državo le nahecali, da bomo res zaposlovali. Ker drugače ne bi mogli ustanoviti socialnega podjetja, katerega klub kršitvi zakona še vedno vodim.”

“Formalni pogoji veljajo le za desničarje”, najbrž misli z razstlinami obkroženi Kordiš (foto: Facebook)

 

Tako torej gre tole na Levici. Formalni zakonski pogoji za ustanovitev podjetja so za okras. Pač tečen zakonodajalec. Itak tega nihče ne preverja, zato se pogojev kasneje pač ne izpolni. Brez dvoma, da je to slovenska folklora, a je drugače, če to počne krojač iz Šentruperta ali pa eden od integralnih članov trenutne koalicije in predstavnik za najvišjo funkcijo v državi so zapisali na nova24tv.si
 
Kaj torej Levica sporoča državljanom? Ko boste na naši strani boste lahko zavestno kršili zakonodajo, ki vam ne ustreza. Na podoben način, kot so vzpodbujali že kršenje korona odlokov. Najboljši dokaz, da gre za stranko brezvladja in anarhije, ki je trenutno najnevarnejša za našo državo, družbo in civilizacijo. Mihe Kordiša, zavestnega kršitelja zakonodaje pa še danes, dan po tem nihče ni nič vprašal če se mu zdi početje v kakršnemkoli pogledu sporno. Vprašajmo pa se kaj bi se zgodilo, če bi kaj takšnega priznala Anže Logar ali pa Janez Cigler Kralj.

Vir: nova24tv.si

Preberite še:

Kakšna je resnica glede RTV?

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Vlada naj preneha z manipulacijami v škodo starejših

Brezglavo zapravljanje državnega-našega denarja

 
TS