Golobova vlada gre v popolno podreditev medijev: Odstavili direktorja drugega najbolj vplivnega portala

Nova direktorica TSMedia Irma Gubanec

Nadzorni svet Telekoma Slovenije je na dopisni seji včeraj soglašal z imenovanjem Irme Gubanec za direktorico družbe TSmedia, poroča Spletni časopis. Podjetje je doslej vodil nekdanji urednik in novinar Rajko Gerič, ki so ga odstavili predčasno po dobrem letu vodenja podjetja. TSMedia je pomembno podjetje, saj zadnji dve leti izdaja Siol. net, drugi najbolj brani spletni portal v državi. Vodenje podjetja TSMedia bo Gubančeva prevzela danes.
 
Včeraj zvečer je prišlo do zamenjave Rajka Geriča, direktorja TSmedie, torej hčerinske družbe Telekoma Slovenije, ki med drugim izdaja portal Siol. Nato se je štiri ure pred nastopom volilnega molka na portalu Necenzurirano pojavil članek, bolje rečeno kolumna Primoža Cirmana, v kateri avtor – seveda po naročilu Gibanja Svoboda piše o tem, da je nekdanji predsednik Milan Kučan s tem, ko je namesto Milana Brgleza podprl Natašo Pirc Musar, legitimiral vse, kar je bilo slabega v tranzicijski privatizaciji. Da premierju Kučanova poteza milo rečeno ni všeč, je bilo jasno že iz njegove nedavne izjave: “Ko razbijemo levo sredino, pripeljemo na oblast avtoritarce,” je med drugim dejal in opozoril na mračne sile. No ja, saj veste, kaj pravijo: kjer se prepirata dva … so zapisali na nova24tv.si
 


 
Edini cilj včerajšnje zamenjave Rajka Geriča je po besedah Požareporta čim hitrejša odstranitev odgovornega urednika Siola Petra Jančiča, ki naj bi se zgodila v prihodnjih dneh. Začasna direktorica TSmedia je postala Irma Gubanec, pred dnevi imenovana za novo članico Telekomove uprave; zanimivo je tudi, da zamenjava Geriča začne veljati danes, v soboto. Bojan Požar piše, da je Jančičeva menjava za Goloba potrebna že pred drugim krogom predsedniških volitev, potem pa so tu še novembrski referendumi in lokalne volitve. Siol je med vodilnimi in najbolj branimi mediji, prek državnega Telekoma pa vsaki vladajoči politiki kadrovsko leži tako rekoč na dlani, še pojasnjuje Požar.
 


 
Kot je znano, se je Vesna Vuković s portala Necenzurirano že pred časom preselila v piarovsrtvo Gibanja Svoboda, Tomaž Modic pa je med drugim honorarno zaposlen v državnem zboru, seveda na predlog Gibanja Svoboda – in sicer kot sodelavec preiskovalne komisije, ki pod vodstvom poslanke GS Mojce Pašek Šetinc (prej neodvisne novinarke RTVS), “preiskuje” Golobovi vladi nenaklonjene medije. Omembe vredno je še spomniti, da so medtem čudežno izpuhteli tudi davčni dolgovi (okoli 300 tisoč evrov), transakcijski računi družbe Providentia, d.o.o. pa so bili odblokirani. Mimogrede, Vukovićeva pa še do danes ni pojasnila okoliščin glede nakazil podjetja Gen-I njenemu nekdanjemu podjetju so zapisali na nova24tv.si
 
Takole je Cirman v svoji kolumni popihal na dušo Golobu: “Kučan vsaj od leta 2011 in Zorana Jankovića nima ničesar več z izbiranjem voditeljem leve sredine. “Nekateri ga še poslušajo, ampak nihče ga ne uboga,” mi je o Kučanu že pred leti dejal nekdanji politik. Danes je Kučanova brezmejna moč še toliko bolj mit, ki ga za lastne potrebe še vedno goji le Janez Janša. Pojasnil je še, da Kučan nad Golobovo zmago na volitvah ni bil navdušen, ker jo je dobil “politični samouk, za katerega so Murgle le del Ljubljane, Dražgoše pa vas iz zgodovinskih učbenikov. Nekdo, ki verjetno še do danes ni docela spoznal, kakšna so razmerja, hierarhije in zgodovina odnosov na političnem polu, ki ga je prevzel, kdo mora delati ankete, kdo sodelovati pri kakšni kampanji, kdo je s kom v sorodu in kdo je zaslužen za karkoli že. Nekdo, ki – kot bi rekel tisti nekdanji politik – posluša, ampak ne uboga.” Kučan po Cirmanovih besedah zato niti ne skriva, da ima s (pre)močnim Golobom težave. V ozadju Kučanove podpore Pirc Musarjevi pa naj bi tičal tudi Aleš Musar oziroma z njim povezan tranzicijski tajkun Darko Horvat – kar pa je verjetno vsaj deloma tudi res.

Irma Gubanec, ki je bila nedavno imenovana za članico uprave Telekoma Slovenije, prej pa je bila v vrhu Luke Koper, podjetja Delo, bila pa je tudi finančnica na RTVS, bo podjetje TSmedia, ki je v lasti Telekoma, vodila do imenovanja novega direktorja, je danes objavila Ljubljanska borza.

Zamenjave so posledica rezultata volitev in zatem predčasnih odstavitev. Vlada Roberta Goloba je najprej predčasno (s pomočjo večine v parlamentu) zamenjala del nadzornega sveta slovenskega državnega holdinga (SDH), kar je omogočilo predčasno zamenjavo uprave SDH, slednja je zamenjala nadzorni svet Telekoma, ta je dosegel predčasne zamenjave uprave Telekoma, nov vrh Telekoma pa je takoj odstavil še Rajka Geriča.

Odstavljeni direktor TSMedia Rajko Gerič.

 

Vir: nova24tv.si

Preberite še:

Kaj je bolje? Cirkus ali dejanska pomoč?

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Mladoletnik, ki se je uprl nasilnim migrantom, bo očitno nastradal, migrantsko…

Koaliciji Roberta Goloba za otroke NE gre!

TS