Francija v šoku: štirje Alžirci so mlado Lolo mučili, posilili, nato pa jo okrutno ubili

12 letno dekle Lola

Lola je bila stara 12 let. Umrla je zaradi zadušitve v petek, 14. oktobra, verjetno pozno popoldne, potem ko so ji prerezali vrat in jo večkrat zabodli. Njeno telo je bilo prekrito z napisi. Štiriindvajsetletna Dahbia B., osumljena umora, je 17. oktobra zgodaj zjutraj stopila pred sodnika pariškega kazenskega sodišča. Po podatkih, ki jih je za Le Monde potrdilo pariško tožilstvo, je čakala na obtožnico za “umor in posilstvo mladoletnice, mlajše od 15 let, ki je vključevalo dejanja mučenja in ekstremnega nasilja” in je bila v priporu. Alžirska priseljenka pa ni delovala sama, saj je francoska policija pridržala še tri Alžirce, ki so pri brutalnem umoru sodelovali.
 
V soboto, 15. oktobra, ponoči in zgodaj zjutraj so francoski policisti prijeli tri osebe, dva moška in sestro osumljenke Dahbie B., ki je brutalno posilila in umorila 12-letno deklico Lolo, ki jo je potem pospravila v kovček in se na ulici hvalila s prodajo njenih organov. Francija je zgrožena, dogajanje pa je na Twitterju sprožilo val očitkov francoskemu predsedniku Emmanuelu Macronu, ki je naklonjen imigrantski politiki.
 
Po poročanju tujih medijev se Lola po šoli enostavno ni vrnila domov. Nato so zvečer ob vznožju stavbe v 19. okrožju našli prozorno plastično embalažno škatlo z njenim truplom. Njene roke in noge so bile zvezane, poročali so, da je imela rano na vratu, čeprav je obdukcija ta konec tedna pokazala, da je umrla zaradi zadušitve. Na njenih nogah sta bila tudi dva lističa, na enem je pisalo “0” in na drugem “1”. Pariško tožilstvo je odprlo primer preiskave umora, neodvisni novinar Clement Lanot je v noči s petka na soboto z videoposnetkom na Twitterju razkril odkritje trupla. Forenziki so delali celo noč.
 

12-letna deklica Lola je bila brutalno umorjena. (Foto: Twitter)

 

V soboto zgodaj je policija aretirala glavno osumljenko umora, 24-letno brezdomko Dahbio B., priseljeno iz Alžirije. Žensko je bilo mogoče prepoznati na varnostnem posnetku, posnetem v stanovanjski hiši. Na njem je razvidno, da je v petek popoldne vstopila pri glavnih vratih v družbi Lole. Kasneje so jo videli, ko je zapuščala stavbo in vlekla zabojnik, nato pa se je na ulici obnašala “neuravnovešeno”. Ena od očividk je povedala, da se je hvalila s prodajo organov, pišejo tuji mediji so zapisali na nova24tv.si
 
Z Dahbio B. sodelovali še trije Alžirci
Vendar naj Dahbia B. ne bi delovala sama, saj je francoska policija v priporu zadržala še tri osumljence, prav tako Alžirce, in sicer Amine K., Friha B. in Rachida N. Grozodejstvo je sprožilo hude očitke in številne komentarje na družbenih omrežjih, uperjenih proti francoskemu predsedniku Macronu, ki je še nedavno izjavil, da bi morali priseljence naseljevati na podeželje, znan pa je po naklonjenosti migrantski politiki. Brutalen zločin je prestrašil vse prebivalce Francije, sploh pa starše otrok, ki zdaj svoje otroke s težavo spustijo same v šolo so zapisali na nova24tv.si
 
“Uvožena umazanija. Tukaj je rezultat. “Dahbia B., brezdomka po rodu iz Alžirije”, je bil le eden od komentarjev na Twitterju.

 
 
“Dahbia B., Amine K., Friha B. in Rachid N. so imena štirih alžirskih osumljencev v primeru umora #Lola. Vemo, da vam je za Francoze vseeno in da je vaša stopnja empatije skoraj nična, a kakšna sramota @EmmanuelMacron” , je zapisala ena od zgroženih uporabnic Twitterja.

 

“12-letno Lolo so brutalno umorili osumljenci Dahbia B., Amine K., Friha B. in Rachid N., štirje Alžirci. Ti barbari nimajo kaj početi v #France”, je objavila naslednja.

 

Sodeč po dokazih, o katerih so pisali francoski mediji, vse kaže, da so Lolo odpeljali v klet, kjer so jo mučili in posilili, preden so jo zadavili in ji prerezali vrat.” Dahbia B. pa naj bi imela resne psihične težave, vendar je imela tudi prijatelje in družino v okolici Pariza. Oče deklice, ki je hišnik v stavbi, iz katere je izginila 12-letnica, je začelo skrbeti, ko se deklica v petek ob 15. uri po odhodu iz šole ni vrnila domov. Ob 17. uri je njena zaskrbljena mati odšla na policijsko postajo, da bi jo prijavila kot pogrešano. Objavila je sliko Lole s sporočilom: “Najino hčerko Lolo so nazadnje videli ob 15.20 v družbi ženske, ki ni iz naše soseske.”

Vir: nova24tv.si

Preberite še:

Mladoletnik, ki se je uprl nasilnim migrantom, bo očitno nastradal, migrantsko spolno nasilje pa odobrava domnevni spolni prestopnik Igor Pribac

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

RTV, POPTV in kompletna Golobova vlada molčijo, okužbe pa naraščajo

Franc Breznik spregovoril o solidarnostnem obisku Ukrajine

 
TS