Dobili smo božično darilo za učinkovito borbo proti COVID-19! Cepljenje se prične jutri!

Cepivo je darilo za vse nas! #OstaniZdrav

Zadnje poglavje v borbi proti COVID-19

 

Slovenija je danes prejela 9750 odmerkov cepiva. Vsak odmerek lahko reši eno življenje. Cepivo je bilo podvig znanosti, cepljenje pa je podvig naše družbe.

Dr. Mario Fafangel: “Začelo se je zadnje poglavje #COVID19. Pred kratkim smo odpirali darila, danes pa je v Slovenijo prišlo darilo za vse nas. Imamo varno in učinkovito cepivo.”

Kot je danes povedal dr. Mario Fafangel Prihajajo še druga cepiva in imeli bomo še več odmerkov, pa tudi več različnih cepiv. Prvi odmerki so namenjeni stanovalcem v domovih starejših občanov, kar je najbolj učinkovit način rabe omejene količine odmerkov cepiva.

“V 10 mesecih smo naredili tisto, kar ponavadi traja 10 let. A zgodba se je začela vsaj 17 let nazaj, ko je prišel prvi SARS-CoV-1, zadeve so se začele 30 let nazaj, z raziskavami na DNA in RNA. Vse sloni na znanosti in raziskavah.”

Znanost je zmagala, je povedal Fafangel, ker se je verjelo v znanstvenike, ki so dokazali, da je nemogoče mogoče. Nikoli ne pozabimo, da smo v 10 mesecih prišli do cepiva. Ob naslednji epidemiji bomo morda lahko do cepiva prišli že v 100 dneh.

Preberite še:

Dobili smo božično darilo za učinkovito borbo proti COVID-19! Cepljenje se prične jutri!

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

Rojstvo novega upanja!
Slovenija, moja država! Dan samostojnosti in enotnosti!

 

MR