Zgroženi boste, koliko denarja gasilcem poberejo Muki, Tea Jarc in Metelkova 6

Medtem ko je na Krasu divjal požar in se je Primorska utapljala v dimu, se zdi, da Golob & Co. bolj razmišlja o tem, kako “pogasiti žejo” nenasitnih NVO-jev, ki so mu pomagali do prestola. Se bo le odpovedal skušnjavi in denar rajši namenil za nakup letala za gašenje požarov, s tem pa v praksi potrdil svojo zavezanost zeleni agendi in skrbi za sodržavljane? Nastopanje pred kamerami na terenu ne zadostuje …

 

Sprašujemo se, ali bo vlada pripravljena kupiti gasilno letalo in tako pomagati svojim državljanom? Po podatkih portala DW cena enega aviona za zračno gašenje znaša med 30 in 40 milijoni evrov. Če vzamemo povprečje (35 milijonov evrov) in primerjamo s prejemki vidnejših nevladnikov (skupno dobrih 93 milijonov), ki smo jih objavili že lani, dobimo vrednost v višini 2,5 – 3 tovrstnih letal. Na Krasu divja največji požar v zgodovini samostojne Slovenije. Bo vlada Roberta Goloba zmožna del finančnih sredstev, predvidenih za razne “Mukije” (Filip Muki Dobranić iz Inštituta Danes je moj dan), porabiti za blagor ogroženih Primorcev, za reševanje njihovega premoženja in narave?

 

S tem bi lahko v praksi potrdila svojo zavezanost “zeleni agendi” in čutu za soljudi, ki so se znašli v življenjskih stiskah. Nakup tovrstnega letala sicer predlagajo tudi v koalicijskih Socialnih demokratih. Bojimo pa se, da bo prej poskrbljeno za tiste, ki so ob petkih pridno razgrajali, medtem ko smo davkoplačevalci krili stroške njihovih neprijavljenih zborovanj. Mimogrede: Svoje poslanstvo v “Mukijevem” Inštitutu filozofsko pojasnjujejo: “Živimo, kar delamo. Delamo, v kar verjamemo. Verjamemo, kar govorimo. Govorimo, česar nočeš slišati. Slišiš, ker ti znamo povedati. Povemo ti, ker je to naša dolžnost. Tvoja dolžnost je, da poveš naprej.” In za to praznino prejeli 51 tisoč evrov našega denarja. Naj Golob sam presodi, ali je to trenutno bolj pomembno kot rešiti človeška življenja in njihovo premoženje.

 

Kot pravi “migrantoljubci” v Inštitutu bijejo svoj “džihad” proti ograji na državni meji in podpirajo famoznega sirskega brivca Ahmada. Njihova sveta vojna je usmerjena tudi proti oglaševanju v alternativnih medijih, ki vestno razbijamo ideološko enoumje in monopol osrednjih medijskih konglomeratov, proti neljubim “desnim” politikom in njihovim Twitter profilom (tipično jih živcira Janez Janša), shizofreno strašijo pred “vseprisotno grožnjo fašizacije družbe”, banalizirajo domoljubje in državne simbole, “navijajo” za Palestince, banalizirajo zakonsko zvezo, se “borijo za vodo” in nudijo “reklamni prostor” samooklicanim predstavnikom ljudstva (Glas ljudstva) itd. Inštitutu Danes je nov dan, je do lani prejel 51 tisočakov so zapisali na nova24tv.si

Kristjanofobija kot za Tita: Jarčeva bi nad duhovnike pošiljala ovaduhe
Več je prejel Sindikat Mladi Plus – 700 tisočakov (letos po Erarju skoraj dodatnih 14 tisočakov). Spomnimo, da je šefica Tea Jarc pridno “galamila” ob petkih, kar bi se ji utegnilo obrestovati. Zapomnili si jo bomo tudi po nizkotnih izpadih in verbalnih napadih na Janeza Janšo na Kredarici, hujskanju proti duhovnikom, širjenju izkrivljene propagande o Sloveniji (srečanja z novinarjem Andreasom Schmidom …). Bila je tudi “Soroševa štipendistka” in asistentka nekdanjega jugodiplomata Iva Vajgla v Evropskem parlamentu. Je tipičen primer kaviar socialistke, ki govoriči o delavskih pravicah, dostojnih plačah itd., ki pa ne zamudi prilike za obisk tropskih destinacij od koder celo protestira, medtem ko si mnogi proletarci komaj privoščijo počitnikovanje na jadranski obali itd.

Iz objav, na spletni strani Inštituta Danes je nov dan, veje odpor in strah pred vsem kar diši po domovini in domoljubju. Obenem zaudarja po jugonostalgiji. (Foto: posnetek zaslona)

Seveda ne gre pozabiti niti zloglasnega Mirovnega inštituta, stvaritve, tradicionalnim vrednotam skrajno sovražnega, multimilijarderja Gerorgea Sorosa in odlikovanca Milana Kučana. Usmeritev Inštituta je podobna kot v primeru Danes je nov dan – promocija migracij, globalistične ideologije “multikulti”, boj proti alternativnim medijem, navijanje za čimbolj “rdečo” RTVS pod pretvezo “podpore stavkajočim”, boj proti neoliberalnemu kapitalizmu itd. Za izvajanje ideološke in politične propagande je Inštitut do lani prejel skoraj 12 milijonov evrov finančnih sredstev so zapisali na nova24tv.si

Nobenega od navedenih nismo videli ob naravnih nesrečah, čeprav spadajo v isti koš nevladnih organizacij, kot prostovoljni gasilci, le da poberejo vso smetano denarja, namenjenega nevladnikom. Tokrat smo dobili le novo potrditev, kdo resnično koristi državljanom in kje odteka denar v neprave žepe.

Vir: nova24tv.si

Preberite še:

Golobove najzanimivejše izjave

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Zdravstvena stroka kritična do Golobovih nasvetov: To je posmehovanje iz zdravja naroda in odgovornega ravnanja

Novi fiasko Klakočar Zupančičeve

 
TS