Novi fiasko Klakočar Zupančičeve

Zdrsom Klakočar Zupančičeve ni videti konca: Pred novinarji se je hihitala in zapletala z izgovorjavo

 

Poznavalci pravijo, da je obnašanje predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič podobno “zeleno”, kot je njeno obnašanje na državnih proslavah. Zmotno je denimo izdala opomin zaradi razžalitve, ko jo je poslanec Branko Grims opozoril na napačno navajanje praznika. Kljub temu, da je pred skoraj dvema letoma Janeza Janšo označila za “diktatorja”, pa dejansko njena dejanja vse bolj spominjajo na diktaturo. Njen nedavni nastop pred novinarji pa je pri marsikomu potrdil vtis, da je Klakočar Zupančičeva stopila v prevelike čevlje, so zapisali na Nova24tv.si. 

S prihodom nekdanje sodnice Urške Klakočar Zupančič na mesto predsednice državnega zbora so se pričele podirati nekatere že do sedaj uveljavljene prakse. Sicer je res, da prej Klakočar Zupančičeva ni še najbolj politično izkušena, a vendarle bi se morala pred nastopom funkcije malo bolj podučiti o tem, kakšno obnašanje se pričakuje od nekoga, ki postane prvi med enakimi.

Posnetek tiskovne konference v zvezi z odločitvijo stranke SDS glede vložitve podpisov, ki se nanašajo na razpis referenduma o spremembah zakona o vladi, ki v času krize povečuje število ministrstev, je marsikoga pustil odprtih ust. Predsednici državnega zbora se je namreč zatikalo z izgovorjavo besede špekulirati, povrhu vsega je bilo videti cel kup smejanja, vmes pa je celo padel mikrofon enega od medijev. Veliko pa je bilo tudi govora o izbiri ustrezne živali za primerjavo Golobove vlade. Na koncu je po priporočilu enega izmed novinarjev izbrala žuželko mravljo kot sinonim za vlado. Nedvomno gre za način nastopa, ki ga do sedaj na takšni funkciji še nismo imeli moč opaziti. Marsikdo meni, da gre za popolno degradacijo funkcije.

Video celotne tiskovne konference pa si lahko ogledate na naslednji povezavi:

Preberite še:

4 mega-afere desetletja Roberta Goloba

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Do 4 leta zapora za Goloba?

Predsednica DZ slavnostno proslavo spremenila v navijaško farso

 

MR