Golobove najzanimivejše izjave

Foto: siol.net

“Imamo val, ki ni še tako velik. Val sredi poletja. To je samo dobro. Zakaj? Imamo dve naravni zdravili proti covid-19: to sta vitamin D in sonce ter slana morska voda. Odlično je, da je val zdaj, ker gremo lahko vsi na morje in se tam pozdravimo. Ne šalim se, to je čista resnica,” je v oddaji 24ur Zvečer glede novega vala epidemije v Sloveniji dejal Golob.

 

Golob rešitev podnebnih sprememb v svetu in velikih čakalnih vrst v zdravstvu vidi v manj mesa na krožnikih

Tako vidi rešitev za reševanje podnebne krize, draginje povezane z dvigom cen prehrambnih izdelkov in reševanje čakalnih vrst v zdravstvu.

“Vsi govorimo o podnebnih spremembah. Kmetijstvo je zelo pomemben dejavnik. Živinoreja in konzumacija mesa je prevelika in samo en dan ali dva dneva brez mesa, če jih zares naslovimo, bodo rešili v kratkem času ravno to pomanjkanje krmil, pšenice za živinorejo v Sloveniji,” je podla svoje ideje za reševanje njavečjih kriz po celotnem svetu.

“Človek, ki je manj mesa se boljše počuti. In če se človek boljše počuti, manj obremenjuje zdrastveni system,” je Golobova ideja rešitve prevelikih čakalnih vrst v zdravstvu.

 

“Problem električnih vozil ni njihova cena, ampak Slovenci se jih bojimo!”

V Evropi se zelo promovirajo električna vozila. Dejstvo je, da so električna vozila še vedno veliko dražja od vozil na naftne derivate. Ampak Golob ne vidi problema premajhnega števila električnih vozil na slovenskih cestah v njihovi ceni, ampak v strahu ljudi, da bodo ostali na cesti. Vemo pa tudi, da električni avtomobil dosega nad 300 km stane več kot 35.000€.

“Mi smo najslabši po število električnih avtomobilov ne zaradi cene, ampak zaradi osveščenosti ljudi. Ljudje se bojijo, da bodo ostali na cesti.”bbb

Vir: siol.net in sobotainfo.com