Zaupanje potrošnikov v Sloveniji raste

trgovina
Foto: pixabay.com

OECD: Slovenija ena redkih držav, kjer zaupanje potrošnikov raste

Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) je razvila novo orodje, imenovano potrošniški barometer, ki uporablja in prikazuje podatke o zaupanju potrošnikov. OECD v zadnjem obdobju ugotavlja, da zaupanje potrošnikov v državah OECD upada, kazalnik pa je pozitiven le v redkih državah, med njimi tudi v Sloveniji. 

“Zaupanje potrošnikov v državah OECD se še naprej slabša, pozitivne obete pa so decembra zabeležile le Madžarska, Latvija, Slovenija in ZDA,” je zapisal OECD na Twitterju. 

Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) je razvila novo orodje, imenovano potrošniški barometer, ki uporablja in prikazuje podatke o zaupanju potrošnikov. Kazalnik je izražen kot mesečna stopnja rasti normaliziranega kazalnika zaupanja potrošnikov (CCI) in je bil zasnovan za bolj jasen pogled pri njihovih predstavitvah meril o razpoloženju potrošnikov.

S prikazom razvoja v zadnjih šestih mesecih potrošniški barometer OECD strne in vizualizira razvoj zaupanja potrošnikov v državah po svetu. S sledenjem je tako mogoče oceniti, kako se zaupanje potrošnikov spreminja po državah, po različnih mesecih. Pozitivna rast zaupanja potrošnikov je bila najbolj razširjena septembra lani, a  je oktobra začela upadati. Podatki tako nakazujejo na poslabšano finančno stanje potrošnikov, slabše gospodarske razmere in na odloge večjih nakupov.

Zaupanje potrošnikov na splošno upada, v Sloveniji pa raste
OECD tudi v zadnjem obdobju ugotavlja, da zaupanje potrošnikov v državah OECD upada, kazalnik pa je pozitiven le v redkih državah, med njimi tudi v Sloveniji. “Zaupanje potrošnikov v državah OECD se še naprej slabša, pozitivne obete pa so decembra zabeležile le Madžarska, Latvija, Slovenija in ZDA,” so pojasnili pri OECD na Twitterju.
Preberite še:

EVAKUACIJA PREBIVALSTVA OB ODSTRANITVI LETALSKE BOMBE IZ II. SVETOVNE VOJNE NA…

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Preiskuje se banalnosti, fizičnega nasilja in groženj s smrtjo pa ne

BEŽAL KLJUB TREM PRAZNIM PNEVMATIKAM

 

MR