BEŽAL KLJUB TREM PRAZNIM PNEVMATIKAM

Policija
Foto: Facebook

Policisti  so  sinoči,  ob  22. 50, v Moškanjcih neposredno zaznali kršitev cestnoprometnih predpisov  voznika osebnega avtomobila. 51-letnega moškega so policisti uspeli ustaviti izven naselja Zamušani. Zaradi zaznanih znakov nezanesljive  vožnje  in  nenavadnega vedenja voznika, so vozniku odredili postopek  za  prepoznavo  znakov in simptomov, ki so posledica prepovedanih drog,  psihoaktivnih  snovi ali psihoaktivnih zdravil (v sklopu katerega se opravi tudi preizkusa alkoholiziranosti), kar pa je voznik odločno odklonil in niti ni želel izstopiti iz svojega vozila. Zaradi tega so mu policisti odredili  strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, vendar je odklonil tudi tega.

Policisti  so  mu  odvzeli  vozniško  dovoljenje,  mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in ga podučili o posledicah, če bi z vožnjo nadaljeval. Voznik se na to  ni  oziral ampak je naglo speljal in odpeljal v smeri Ormoža. Policista sta zapeljala za njim in ga na predpisan način večkrat ustavljala. S svojim vijuganjem   po  vozišču  je  voznik  policistoma  preprečeval, da  bi  ga prehitela,  skozi  levo,  voznikovo  okno pa je policistoma večkrat pokazal iztegnjen sredinec. Med vožnjo je nekajkrat ustavil, ko pa sta se policista približala vozilu je ponovno speljal.

S  svojo vožnjo je nadaljeval do Mihovcev, kjer je zagledal drugo patruljo, zato je zavil na lokalno cesto v smeri Senešcev. Policisti so ga v Sodincih in  nato  še  v  Savcih  skušali ustaviti tako, da so uporabili sredstvo za prisilno  ustavljanje  motornih  vozil  Stinger (bodičasti trak), vendar je voznik  kljub  izpraznjenim  trem  pnevmatikam  na vozilu, z vožnjo trmasto nadaljeval. V Lešnici so mu policisti postavili blokado s službenimi vozili Policije,  zaradi  česar je voznik vendarle ustavil. Ker je imel v vozilu v rokah  manjši  nož, so policisti uporabili prisilna sredstva, tudi plinski razpršilec in ga prijeli.

Policisti  so mu nudili prvo pomoč z izpiranjem oči in oskrbo rane na nogi, ki je nastala, ko je brcal proti policistom. Kasneje so mu zdravniško pomoč nudili še v SB Ptuj.

Policisti  so  mu nadaljnjo vožnjo preprečili tako, da so mu zasegli vozilo in registrski tablici. Za storjene prekrške so mu policisti izdali plačilni nalog, zoper njega pa bodo pristojnemu sodišču izdali tudi plačilni nalog.

Preberite še:

EVAKUACIJA PREBIVALSTVA OB ODSTRANITVI LETALSKE BOMBE IZ II. SVETOVNE VOJNE NA…

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Preiskuje se banalnosti, fizičnega nasilja in groženj s smrtjo pa ne

BEŽAL KLJUB TREM PRAZNIM PNEVMATIKAM

 

MR