Zaprte ceste zaradi požara

Popolne zapore zaradi požarov

Zaradi požarov na tržaškem in goriškem Krasu so ponekod zaprte avtoceste ter več regionalnih in lokalnih cest. Avtocesta Trst– Benetke je zaprta med priključkoma Sistiana, Sesljan in Villesse, v obe smeri. Promet je preusmerjen na vzporedne ceste. Proti Benetkam in obratno je zaenkrat možna pot preko mejnega prehoda Vrtojba, po hitri cesti H4. Iz Maribora in Ljubljane pa preko Avstrije in Vidma (Udine).

 

Mejna prehoda Fernetiči in Škofije proti Italiji sta zaprta za tovornjake s težo nad 7,5 tone, s čimer naj bi pomagali preprečiti dodatne zastoje. Dovoljen je samo promet za dostavo do Sesljana.

V Italiji je zaprta avtocesta Trst – Benetke, med priključkoma Sistiana, Sesljan in Villesse, v obe smeri. Več. Promet je preusmerjen na vzporedne ceste. Proti Benetkam in obratno je zaenkrat možna pot preko mejnega prehoda Vrtojba, po hitri cesti H4. Iz Maribora in Ljubljane pa preko Avstrije in Vidma (Udine).

Za tovorna vozila nad 7,5 t in avtobuse sta zaprta prehoda Fernetiči in Škofije proti Italiji. Dovoljen je promet samo za dostavo do Sesljana.

Zaprti sta regionalni cesti Gorjansko – Klariči in Miren – Opatje selo. Dovoljeno je samo za lokalne prebivalce in intervencijska vozila. Zaprte so tudi nekatere lokalne ceste, med drugim Vojščica – Sela na Krasu – Hudi Log in Opatje selo – Nova vas.

Na cesti od Ljubljane proti Italiji danes in jutri pričakujemo večje število gasilskih vozil na nujni vožnji. Prosimo voznike, da jim omogočijo čim lažji prehod.

Preberite še:

Obeta se nam dražji kruh….

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Zdravstvena stroka kritična do Golobovih nasvetov: To je posmehovanje iz zdravja naroda in odgovornega ravnanja

Golobove najzanimivejše izjave

 

MR