Vodka in arašidi v Parlamentu

V državnem zboru so, kot kaže, poslanci in člani vlade deležni dvojnih meril. Medtem ko je bil notranji minister Aleš Hojs ostro okaran zaradi tega, ker je jedel arašide v državnem zboru, pa, kot kaže, je poslanec SAB Andrej Rajh na eni izmed preteklih skrival pod mizo steklenico alkohola, poročajo na Nova24tv.

V ponedeljek je poleg interpelacije notranjega ministra Aleša Hojsa odmevala tudi njegova poteza med govorom poslanke Levice Violete Tomić, ko si je slednji po napornem dnevu privoščil arašide v državnem zboru, saj ni želel, da bi mu očitali odhod iz seje.

Podpredsednica državnega zbora Tina Heferle je Hojsa opozorila, da ne more jesti na seji, in ga napotila v prostor za vlado. “Gospod Hojs, nismo v kinu. Razumem, da ste cel dan tukaj, a je neprimerno, da jeste v dvorani,” mu je dejala. Hojs je po njenem opozorilu odšel iz dvorane. Nedolgo zatem se je vrnil in se poslancem ob vrnitvi v parlamentarno dvorano opravičil.

“Presodil sem, da je bolje, da ostanem v dvorani in poslušam razpravo, opravičujem se za to vsem poslankam in poslancem,” je dejal.

Ali bi se moral opravičiti, ali vsaj pojasniti tudi poslanec SAB, g. Rajh.

Preberite še:

Lep Šimenko: “Čas je za decentralizacijo – pričnimo z obmejnimi območji Slovenije

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Zakaj naj ne bi Masleša izpolnjeval pogojev za opravljanje sodniškega izpita?

Dosežki slovenskega predsedovanja Svetu EU

 

MR