Vlada je prelomila obljubo, posamezni gasilci ne bodo prejeli sredstev

Vlada si je  v tednu dni premislila in sporočila, da bodo donirana sredstva za gasilce razdelili gasilskim društvom in ne posameznim gasilcem. Ivan Simič, odstavljeni direktor Finančne uprave, pri tem opozarja, da se je premier Robert Golob kot po navadi prenaglil in nekaj obljubljal, čeprav ni preveril ozadja.  
 
V največjem požaru v zgodovini Slovenije je sodelovalo več kot 12.500 gasilcev iz vse Slovenije. Z izredno požrtvovalnostjo jim je uspelo, da so pred ognjem ubranili naselja in hiše. Slovenski narod jim bo za to vedno hvaležen. Že prve dni požara so se pojavile zamisli o denarnih nagradah oziroma donacijah, s katerimi bi gasilce nagradili in se jim vsaj delno zahvalili.
 
Različne spletne skupine so pričele z zbiranjem prostovoljnih prispevkov, iz gasilskih vrst pa so prišla opozorila, da sami od denarja, ki bo nakazan gasilski zvezi, ne bodo imeli nič. Odzvala se je tudi slovenska vlada in obljubila finančno nadomestilo v višini 63 oz. 93,5 evra na gasilca. Kot so pojasnili, bodo sredstva prostovoljnim gasilcem in drugim prostovoljcem razdelila prostovoljna gasilska društva ali druge nevladne organizacije, ki so pri gašenju požarov  sodelovale. Sredstva za gasilce je obljubil tudi ajdovski podjetnik Ivo Boscarol.  
 

A kaj ko je Robert Golob spet obljubljal vrabca na strehi. S svojo nepremišljenostjo in zaletavostjo je ponovno povzročil zmedo in nejevero. Ivan Simič, odstavljeni direktor Finančne uprave, je opozoril na osnovno pravilo takšnih obljub, ki še posebno veljajo za visoke položaje v neki državi. Ne gre namreč obljubljati kar vse povprek, potrebno je preveriti način izplačila in obdavčitev teh izplačil na Fursu. No, potem ko so ga opozorili, je Golob obrnil ploščo in ugotovil, da je bolje, da denar dobijo društva.

 

Takšni in podobni dogodki so zaskrbljujoči, saj dokazujejo, da nova vlada neznanje skriva za hitrimi in napačnimi odločitvami, ki jih potem krpa, zamenjuje in skriva. V vsakem primeru bi bilo bolje, da se pošteno pogovorijo, preden gredo v akcijo so zapisali na nova24tv.si

 

 
 
Vir: nova24tv.si

Preberite še:

Golobove najzanimivejše izjave

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Zdravstvena stroka kritična do Golobovih nasvetov: To je posmehovanje iz zdravja naroda in odgovornega ravnanja

Obeta se nam dražji kruh….

TS