Vlada ignorira prihajajočo se migrantsko jesen!

Simbolična fotografija (Foto: EPA, Antonio Bat)

Migrantski val, ki ga je napovedalo več pristojnih služb, se neusmiljeno približuje slovenskim mejam, pri čemer vlada dr. Roberta Goloba ostaja presenetljivo neodzivna. Kljub prvemu opozorilu SDS že v juliju, ko je bil njihov predlog glede obravnave migrantskega vala “arogantno zavrnjen”, vlada še vedno ignorira potencialne grožnje nacionalni varnosti.

 

To so opazili tudi v Državnem zboru, kjer je bilo jasno, da vladne rešitve za ta problem preprosto ne obstajajo. Čeprav migrantski val ni novost in bi morala Slovenija, oborožena z izkušnjami iz preteklosti, biti bolje pripravljena, se zdi, da je vladna odzivnost šibka.

V SDS predlagajo konkretne korake, s katerimi bi država lahko uspešno nasprotovala migracijam in zagotovila varnost svojih državljanov. Medtem ko se drugi deli Evrope pripravljajo na zajezitev migrantskega vala, vladi RS svetujejo, naj se osredotoči na svoje dolžnosti in učinkovito zaščiti meje.

Že predolgo so obmejni kraji priča naraščajočemu kriminalu, povezanemu z migrantskimi centri, kar je povzročilo, da so se nekateri prebivalci občutili tako ogrožene, da so se organizirali v civilne vojaške straže.

V SDS tako pozivajo k takojšnjemu sklicu seje Sveta za nacionalno varnost, da bi končno obravnavali resno varnostno situacijo, s katero se sooča država. Medtem ko vlada ostaja neaktivna, državljani še naprej plačujejo davke, s katerimi bi morala vlada financirati učinkovito zagotavljanje varnosti za vse.

MR