V Mariboru je več 10 domačinov napadlo policiste specialne enote

Na siol.net so zapisali, da je po sobotni nogometni tekmi Prve lige Telemach med Mariborom in Koprom (1:1) po poročanju Večera prišlo do incidenta, v katerem so bili lažje poškodovani trije policisti, pripadniki posebnih enot. Po podatkih tiskovne predstavnice PU Maribor Anite Kovačič Čelofiga je eden od policistov izvlekel tudi službeno pištolo, so poročali na siol.net.

 

Pri izvajanju postopka zaradi kršenja javnega reda in miru, se je v policiste vmešala skupina več desetih domačih navijačev, ki je obračunala s tremi policisti. Eden od policistov nato izvlekel službeno pištolo ter jo usmeril v zrak, da bi na ta način umiril položaj, orožja pa ni uporabil. Varovanje postopka z izvlečenim ali pripravljenim orožjem sicer ne šteje za uporabo prisilnega sredstva, je potrdila tiskovna predstavnica, so zapisali na siol.net..

Po informacijah PU Maribor so bili v incidentu poškodovani trije policisti, pripadniki posebne enote z ustrezno zaščitno opremo.

Tekma sicer ni bila označena z visokim varnostnim tveganjem, tudi med samim dvobojem letos najboljših ekip državnega prvenstva pa ni bilo incidentov.

Preberite še:

1. maj – praznik dela – največ zaposlenih v zgodovini Slovenije

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Zakaj so cene goriva poletele v nebo?

Slovenija finančno v najboljši kondiciji doslej

 

MR