Umrl znani proticepilski televizijski in radijski voditelj!

Umrl je znani televizijski in radijski voditelj, ki je bil odmeven kritik dr. Anthonyja Faucija in je poslušalce pozval, naj se ne cepijo proti covid-19, umrl po okužbi z virusom. Menda je s smrtne postelje poslal sporočilo bližnji prijateljici in jo prosil, naj dobi cepivo. “Ta virus ni šala, želim si, da bi se cepil,” ji je sporočil. Nerazumljivo je, da nekateri mediji ne ločijo odprte informirane razprave od dezinformacij, ki bi lahko ogrozile življenja ljudi – vključno z življenji tistih, ki deziformacije širijo med svojim občinstvom.

 

Dick Ferrel je umrl 4. avgusta v starosti 65 let. Direktorja ameriškega Nacionalnega inštituta za alergije in nalezljive bolezni dr. Anthonyja Faucija je označil za povzpetniškega čudaka, še junija pa je javno pozival ljudi, naj se ne cepijo. Ko je sam zbolel in je bil sprejet v bolnišnico, je po poročanju tujih medijev spremenil svoje mnenje o cepivih. Njegova prijateljica Amy Leigh Hair je na Facebooku zapisala, da je virus vzel enega njenih najboljših prijateljev in da se je cepila tudi zato, ker jo je tako prosil, malo preden je umrl. Pred tem namreč tudi ona ni zaupala cepivom, ampak je verjela v svoj imunski sistem. Po smrti njenega prijatelja pa jo je, bolj od stranskih učinkov cepiva, postalo strah, da tudi sama zboli za covidom.

Za covidom pa je zbolel še en proticepilec, in sicer Marc Bernier, ki je voditelj na radijski postaji WNDB Daytona Beach. V petek je odšel k zdravniku in bil v soboto hospitaliziran. Nek tuj novinar je zapisal, da mu kot sočloveku želi čimprejšnje okrevanje – vendar si tudi želi, da postane odločen zagovornik cepljenja, saj ga prek radia poslušajo mnogi oboževalci. “V nasprotnem primeru pa ne bom žalovala zanj, če bo prevladala covidova različica karme,” je še kritično zapisal.

Koliko jih bo še moralo umreti, preden se bo zadnji od preživelih zanikovalcev covida prebudil, da je ta bolezen resnična in sedanja nevarnost za človeštvo, se v nadaljevanju sprašuje novinar.  Covid ne spoštuje politične pripadnosti ali pojmov, kot je svoboda izbire. Odziva se le na cepivo in ukrepe, ki preprečujejo njegovo širjenje od osebe do osebe. Neizogibno je, da se bodo nekateri segmenti medijev močno nagibali v levo ali v desno, da bodo ustregli določenemu občinstvu. A nerazumljivo je, da nekateri mediji ne morejo ločiti odprte informirane razprave od dezinformacij, ki bi lahko ogrozile življenja ljudi, vključno z življenji tistih, ki deziformacije širijo med svojim občinstvom.

Vir: Nova24.tv

Preberite še:

Pozor vsem, ki se boste vračali v Slovenijo po 16. avgustu

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Veljavnost COVID testov za zaposlene

Slika pljuč cepljenega in necepljenega okuženega s COVID-19

 

MR