Slika pljuč cepljenega in necepljenega okuženega s COVID-19

Ameriški zdravnik dokazal, zakaj se je treba cepiti proti covidu-19!

 

Vodja enote za intenzivno nego v univerzitetni bolnišnici St. Louis Gasan Kamel je predstavil sliko pacienta, ki se je cepil proti covidu-19, in tistim, ki se ni. Rentgenske slike je pokazal zato, da se ljudje začnejo bolj zavedati, zakaj je cepljenje izjemno pomembno za njihovo zdravje. 

Dr. Gasan Kamel je svoje trditve podkrepil z nazornim dokazom. Na sliki pljuč pacienta, ki ni bil cepljen proti covid-19, se je po besedah strokovnjaka opazila bela pika oz. lisa. Ta lahko kaže na bakterijo, sluz ali izločke. Na podlagi slike je Kamel ugotovil, da bi ta pacient v primeru okužbe zagotovo potreboval kisik ali vsaj respirator.

Na drugi sliki lahko vidite pljuča cepljenega pacienta. Kot je pojasnil Kamel, so ta veliko čistejša. Na sliki so videti črna, ko so napolnjena z zrakom. Pri necepljenem bolniku je videti večinoma belo sliko, pri cepljenem pa je slika temnejša.

Pozitiven bolnik na covid-19, ki se ni cepil. Po sliki sodeč se bo njegovo življenje reševalo s respiratorjem. (Foto: Bolnišnica St. Lois, posnetek zaslona)

Cepite se in se izognite respiratorjem
Ameriški zdravnik poudarja, da cepljene osebe, pozitivne na covid-19, pri bolnišničnem zdravljenju na splošno ne potrebujejo intenzivne nege, kot jo necepljene. Dodal je še, da morajo necepljenim bolnikom redno nuditi pripomočke za vzdrževanje življenja.

Pozitiven bolnik, ki se je cepil. Covid-19 bo prebolel z zelo blagimi simptomi. (Foto: Bolnišnica St. Lois, posnetek zaslona)

Kamel upa, da bodo slike ljudi prepričale, da se cepijo. “Če ne marate mask, vam tudi respirator zagotovo ne bo všeč,” je dejal.

Vir: Nova24tv

Preberite še:

Preverjanje izpolnjevanja pogoja PCT

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Prve besede slovenskih košarkašev po porazu

Neverjetno! Novinar RTV SLO poziva Dončića naj zavrne igranje za Slovenijo!

 

MR