Slovenija s 15. junijem uvrščena na seznam držav za prost vstop v Grčijo preko letališč v Atenah in Solunu.

 

Grško Ministrstvo za turizem je danes objavilo seznam držav, katerih državljani bodo lahko od 15. junija 2020 vstopali v Grčijo. Slovenija je na seznamu. Seznam velja za letalski promet. Vstopni točki sta letališči v Atenah in v Solunu, ki bo ponovno odprto v začetku junija.

Seznam obsega 29 držav in je bil oblikovan na podlagi epidemiološke slike ter na podlagi strokovno znanstvenih odločitev (Odbor za nalezljive bolezni).

Na vladi opozarjajo, da to ne pomeni povsem prostega vstopa. Napovedano je naključno preverjanje s COVID – 19 testi na obeh letališčih. Na podlagi testov lahko pride do spremembe statusa posamezne države.

Poleg Slovenije so na seznamu še : Albanija, Avstralija, Avstrija, Severna Makedonija, Bolgarija, Nemčija, Danska, Švica, Estonija, Japonska, Izrael, Kitajska, Hrvaška, Ciper, Latvija, Libanon, Litva, Malta, Črna Gora, Romunija, Nova Zelandija, Norveška, Južna Koreja, Madžarska, Srbija, Slovaška, Češka in Finska.

Seznam bo dopolnjen 1. julija 2020.

S tem je Slovenija v Grčiji in na Cipru unilateralno razvrščena v najvišji razred varnih držav.

Prepoved potovanj na Ciper preneha veljati 9. junija 2020.

Preden se odpravite na potovanje natančno preverite stanje v državi kamor potujete. Da se boste izognili situaciji kot je bila včeraj pri nekaterih potnikih prvega poleta Air Serbia na Brnik.

Preberite še:

Prvi let na brniško letališče. Nekateri se niso uspeloi izkrcati

Želite biti redno obveščeni o novostih glede epidemije? Všečkajte FB stran:

Novosti glede prestopa meje

Prehod meje! Omejitve!

MR