Švedska skupina ABBA z inovativnim pristopom spet na sceni

Konec maja so člani legendarne švedske skupine ABBA lansirali svoj hologramski šov, koncerte, ki se bodo v Londonu odvijali vsaj še do maja prihodnje leto. Odzivi so zelo pozitivni!
 
ABBA je bila nadvse uspešna zasedba, v 70-ih letih prejšnjega stoletja je očarala praktično ves svet; bila je ena najpopularnejših glasbenih skupin, po nekaterih ocenah se po številu prodanih izvodov (od 140 do 500 milijonov, ocene se razlikujejo, op. a.) uvrščajo takoj za The Beatles. Na mednarodni sceni so zasloveli na Evroviziji leta 1974, ko so zmagali pesmijo »Waterloo«, njihova naslednja hita sta bila »S.O.S« in »Mamma Mia«.
 

ABBA na premieri šova (Foto: YouTube/posnetek_zaslona)

Kot vedo vsi oboževalci, je ime ABBA sestavljeno iz začetnic imen udarne četverice oziroma dveh parov: Björna Ulvaeusa in Agnethe Fältskog ter Bennyja Anderssona in Anni-Frid Lyngstad. Oba para sta se zasebno razšla, posledično je umrla tudi ABBA – za njeno obdobje velja čas od leta 1972 do leta 1982, čeprav konec ni bil nikoli uradno naznanjen in so glasbeniki sodelovali tudi pozneje. Vsekakor pa njihove uspešnice (»Dancing Queen«, »Take a Chance On Me«, »Chiquitita«, »The Winner Takes It All« itd.) ostajajo žive, ne nazadnje tudi zaradi uspešnih odrskih in filmskih uprizoritev »Mamma Mia« so zapisali na demokracija.si

 

Vir: demokracija.si

Preberite še:

Golobove najzanimivejše izjave

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Zdravstvena stroka kritična do Golobovih nasvetov: To je posmehovanje iz zdravja naroda in odgovornega ravnanja

Novi fiasko Klakočar Zupančičeve

 

TS