Slovenija v odličnem stanju

Novi potrditvi bonitetnih ocen Slovenije

V petek, 11. junija 2021, sta bonitetni agenciji S&P Global in DBRS Morningstar potrdili bonitetno oceno Slovenije. Agencija S&P Global je potrdila bonitetno oceno Slovenije pri AA-, stabilni obeti in agencija DBRS Morningstar pri A (high), stabilni obeti.

Agencija DBRS je svoje stališče ob potrditvi ocene opisala v bonitetnem poročilu, v katerem navaja, da se kljub epidemiji covid-19, v Sloveniji odraža trden okvir makroekonomskih politik.

Agencija navaja tudi, da je Slovenija v krizo, ki jo povzroča epidemija covid-19, vstopila dobro pripravljena in, da bo moč okrevanja v letu 2021 odvisna tudi od tega, kako uspešno se bo odvijalo cepljenje proti virusu covid-19 ter kako dobro bosta tako Slovenija kot Evropa obvladovali ta virus.

Ves čas epidemije covid-19 so bonitetne agencije potrjevale bonitetno oceno Republiki Sloveniji, rating agencija Moody’s pa je oktobra 2020 njeno boniteto celo zvišala. Tokratni potrditvi bonitetne ocene ponovno dokazujeta, da Slovenija ostaja stabilna in zaupanja vredna država, ki se uspešno spopada z epidemijo covid-19.

Preberite še:

Za ekološko katastrofo krivo blato iz Ptuja

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Trajnostni razvoj ni modna muha, ampak nuja

Konec epidemije

 

MR