Konec epidemije

Konec epidemije!

Strokovna skupina pri Ministrstvo za zdravje predlagala, da po izteku epidemije, le-te ne podaljšujemo. Tako bo praviloma zadnji dan epidemije v torek, 15. junija.

 

Epidemiološka slika v teh dneh v Sloveniji ugodna, kar pripisujemo intenzivnemu cepljenju prebivalcev Slovenije.

Vam je všeč članek? Všečkajte FB stran!

 

Svetovalna skupina je predlagala, da se epidemije ne podaljšuje. Tako bo torek, 15. junij, zadnji dan epidemije. Kot je poudaril, je cepljenje ključno, kot zadnja bitka do zmage nad epidemijo. Zato je prosil vse prebivalce, da pristopijo k cepljenju. Trenutno je cepiva v naši državi dovolj. Naslednji teden zato v vseh cepilnih centrih uvajamo dan odprtih vrat in pričakujemo, da bodo vsi izvajalci cepljenja pristopili k izvajanju preko portala zVEM. Po njegovih besedah je za zmago nad epidemijo ključno tudi upoštevanje stroke.

Vodja svetovale skupine dr. Logarjeva je pojasnila, da so zdravstveni delavci verjetno najbolj veseli, da se epidemiološko stanje izboljšuje. Tudi ona je dejala, da nam bo cepljenje pomagalo do čimbolj normalnega življenja v družbi. Strokovna skupina verjame, da se bodo razmere še izboljševale, zato predlagajo, da se epidemija ne podaljšuje. Tudi po koncu epidemije ostaja v veljavi sistem PCT, je še pojasnila dr. Logarjeva.

Preberite še:

V Sloveniji tik pred zastavljenim ciljem precepljenosti

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Resnica glede pitne vode

V Sloveniji je bila komunistična revolucija

 

MR