Prve besede slovenskih košarkašev po porazu

Slovenska košarkarska zgodba na olimpijskih igrah v Tokiu se je žal končala s porazom in osvojenim četrtim mestom. Proti Avstraliji, ki je imela v svojih vrstah izjemno razpoloženega Pattyja Millsa (42 točk), je izgubila s 93:107.

 

Edo Murić:

“S fanti smo dali vse od sebe, to je lahko videl vsak, ki je danes gledal tekmo. Žal ni bil naš dan, na drugi strani so Avstralci zadeli vse, kar so vrgli, vsako našo napako so kaznovali, imeli so res odličen dan in danes so bili boljši. Mi smo imeli en cilj – to so olimpijske igre. Naredili smo veliko več od tega. In mi in vsi, ki so nas spremljali in podpirali: dajmo glave gor, prihaja nova generacija, imamo še vrsto let pred nami. Zapomnili se bomo ta občutek, ki ga imamo danes, in naslednjič, ko bomo igrali, bomo dali še več od sebe in poskušali zmagati. Je, kar je … Še enkrat rečem: Ponosen sem na vsakega posebej, ki si je vzel ta dva meseca od svoje familije in vsega. Ni nam uspelo, ampak to nas bo naredilo močnejše in naslednjič obljubim, da bo drugačna zgodba.”

Aleksander Sekulić:

“Začutili smo na svoji koži, kako močen je turnir, kako težko je igrati vsako tekmo. Danes so fantje dali vse od sebe. Na drugi strani je bila Avstralija, ki je odigrala fantastično tekmo., napadalno. Ne moreč reči, da smo odigrali slabo obrambo, naredili smo nekaj napak, tudi oni so jih delali, ampak preprosto so bili ekstremno dobro razpoloženi.« Ponosen sem na skupino fantov, dali so vse od sebe na vsaki tekmi, igrali smo eden za drugega, kolektivno, borili se, stali smo drug drugemu ob strani v težkih in dobrih trenutkih. Žal smo zadnji dve tekmi izgubili, kar pušča nek grenak priokus lepi pravljici, ki smo jo naredili. Dobil sem tudi občutek, da smo danes igrali proti več kot petim igralcem.”

Klemen Prepelič:

“Oba poraza sta neznosna (polfinale in tekma za 3. mesto) Že v polfinalu smo bili tako blizu tako želeni medalji, ampak danes je treba priznati, da je bila Avstralija boljša. Bila je dominantna od začetka do konca. Patty Mills je naredil svoje, odigral je izjemno tekmo, verjetno tekmo kariere, za kar mu je treba čestitati. Ko smo njega uspeli malo omejiti, je našel razigranega Inglesa, na koncu se mu je pridružil še Exum in dokazali so svojo kakovost. Morda smo malo izgubili glavo zaradi sodnikov, ampak je, kar je. Mislim, da so naše prve olimpijske igre velik uspeh za nas z grenkim priokusom, ampak naslednje leto se bomo na evropskem prvenstvu vrnili še močnejši.”

Preberite še:

Tekmec Slovenije v četrtfinalu je…..

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Oborožen rop na Ptuju

Med pisanjem kazni surovo napadli redarja

 

MR