Preverjanje izpolnjevanja pogoja PCT

Določen način, kako preveriti izpolnjevanje pogoja PCT

Poleg podaljšanja odlokov, povezanih s covidom-19, je vlada sprejela tudi Odlok o načinu ugotavljanja izpolnjevanja pogojev prebolevnosti, cepljenosti in testiranja v zvezi z nalezljivo boleznijo COVID-19.

Odlok je pravna podlaga za uporabo mobilne aplikacije, namenjene preverjanju izpolnjevanja pogoja PCT.

Vidno bo tudi osebno ime in letnica rojstva

Kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT oseba predloži digitalno COVID potrdilo EU v digitalni ali papirnati obliki, ki je opremljeno s kodo QR. Ob odčitavanju kode QR v aplikaciji bo razvidno, ali oseba izpolnjuje pogoj PCT – vendar ne, katerega od pogojev izpolnjuje –, osebno ime in letnica rojstva. To slednje je nujno zaradi potrditve istovetnosti, da se predloženo dokazilo nanaša na osebo, ki ga je predložila.

Vam je všeč članek? Všečkajte FB stran!

 

Odlok tudi določa, da aplikacija ne sme omogočati hrambe ali druge obdelave osebnih podatkov, prav tako se ne sme povezovati z nobeno zbirko osebnih podatkov. Aplikacijo bo zagotovil in z njo upravljal Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Če pa bo oseba predložila neko drugo, vendar ustrezno potrdilo oziroma dokazilo, se bo izpolnjevanje pogoja PCT preverilo z vpogledom v to potrdilo oziroma dokazilo.
Preberite še:

Preverite stanje na cesti preden se odpravite na pot

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Prve besede slovenskih košarkašev po porazu

Neverjetno! Novinar RTV SLO poziva Dončića naj zavrne igranje za Slovenijo!

 

MR