PTUJSKA PRAVLJICA – BOŽIČKOV NABIRALNIK

Sredi prijetnega vzdušja, ki ga prinaša december, bo Mestno občino Ptuj letos obogatil poseben pridih praznične čarobnosti. Z velikim veseljem sporočamo, da bo v našem mestu zaživel čisto pravi Božičkov Nabiralnik, ki prihaja naravnost s severnega pola!

 

V tem magičnem nabiralniku bodo lahko najmlajši in tudi tisti malo starejši poslali svoje božične želje Božičku. Vsa pisma, ki jih bodo nadejajoči se pošiljatelji oddali v nabiralnik, bodo nato odpotovala daleč na Laponsko, kjer jih bo Božiček previdno prebral, želje prečesal in otrokom poslal uradna potrdila s Severnega pola, da je njihova pisma prejel.

Slavnostna otvoritev Božičkovega Nabiralnika bo potekala v sklopu PRIŽIGA LUČK, ki bo potekal v petek, 1. decembra 2023, na Mestnem trgu v Ptuj. Dogodek bo začinjen z otvoritvijo Ptujske pravljice 2023 ob 17.45 uri, sledil pa bo praznični prižig lučk ob 18. uri.

Veselimo se, da bomo skupaj z vami ustvarili nepozaben začetek prazničnega decembra in vam pričarali čaroben trenutek v središču našega mesta. Za več informacij in podrobnosti o dogajanju spremljajte obvestila na spletni strani občine Ptuj. Pridružite se nam in ustvarimo skupaj pravljično vzdušje, ki bo napolnilo naše srce s toplino in radostjo v pričakovanju najlepšega praznika v letu!