V duhu zadnje sprejetih dodatnih ukrepov o splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih površinah ter prepovedi gibanja izven meja matičnih občin, na ptujski občini poudarjajo, da je edina popolna varnost, da ostanemo doma!

V sporočilu za občane poveljnik CZ Mestne občine Ptuj, Mag. Janez MERC opozarja na nova, posodobljena pravila o gibanju na javnih površinah v MO Ptuj.

Dostop do javnih parkov in drugih sprehajalnih površin

Od danes naprej bodo vse klopi v parkih in na javnih površinah prelepljene s trakovi in na njih ni dovoljeno posedanje.  Vstop v parke in druge sprehajalne površine zaenkrat ni prepovedan.

Županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek, zaenkrat ne uvaja dodatnih prepovedi, v kolikor se boste občani in občanke držali predpisanih omejitev.

Dostop do javnih parkov in drugih sprehajalnih površin je dovoljen le v občini stalnega ali začasnega prebivališča. Za območje posamezne lokalne skupnosti lahko župan s sklepom prepove dostop do parkov in sprehajalnih poti.

Po zakonu smo odgovorni za varovanje zdravja drugih!

Janez Merc iz civilne zaščite jasno sporoča, da če že ne varujete svojega zdravja, ste po zakonu odgovorni za varovanje zdravja drugih!

Merc: “Za našo varnost smo odgovorni vsi, zato je danes na preizkusu solidarnost do vseh, predvsem pa do tistih, ki so nam dali priložnost življenja!”

 V trgovine, na bencinske in druge javne prostore obvezna uporaba mask!

Za tiste, ki morate v službe, zagotavljate nujno oskrbo in izvajate dovoljene aktivnosti pa velja apel, da se držite vseh navodil!

Pri gibanju in zadrževanju na zaprtem javnem kraju, kjer se izvajajo omenjene aktivnosti, je ob upoštevanju ohranjanja varne razdalje do drugih oseb, obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ali podobne oblike zaščite), ki prekrije nos in usta, ter zaščitnih rokavic.

 OSTANIMO DOMA!

Preberite več o najnovejših vladnih ukrepih:

Kaj je novega v vladnem protikorona paketu! Vrnitev neopravičenih izplačil pomoči!

Vir: www.ptuj.si

Za sprotne informacije o poteku krize s koronavirusom všečkajte FB stran: