Kmetje, zagotovo boste pripeljani žejni čez vodo: danes imate novo priložnost zahtevati spremembe

V luči nedavnih dogodkov, ki so pretresli slovensko javnost, mladi zdravniki pošiljajo močno sporočilo kmetom in vsem državljanom Slovenije: Ne nasedajte praznim obljubam vlade Roberta Goloba. Ta poziv prihaja v trenutku, ko se slovensko prebivalstvo pripravlja na množičen protest, ki bo danes ob 17.00 uri potekal na Kongresnem trgu v Ljubljani. Demonstracije ne bodo združevale le zdravnikov in kmetov, ampak celotno slovensko skupnost, ki je vse bolj nezadovoljna z delovanjem sedanje vlade.

Zdravniki, ki so lani sami izkusili prazne obljube in prelomljene dogovore s strani vlade, so se zdaj odločili, da opozorijo svoje kolege kmete in vse državljane.

Dragi kmetje, previdno! Iz lastnih izkušenj vas opozarjamo, da podpis Vlade RS ne šteje nič. Pogodbe, ki jo je podpisala z zdravniki, vlada noče upoštevati. Z obljubami in roki v prihodnosti si kupujejo čas, to je njihov modus operandi.

 

Opozorila zdravnikov prihajajo ob času, ko je razočaranje nad vlado Roberta Goloba doseglo vrelišče. Vladi očitajo, da svojim državljanom sistematično laže in s tem povzroča škodo na vseh ravneh družbe. Njihova dejanja so bila opisana kot “izredno škodljiva” za celotno prebivalstvo Slovenije.

Poseben Poziv Kmetom

Dragi kmetje, vaša upanja in zahteve bodo žal poteptana pod težo praznih obljub vlade Roberta Goloba. Zgodovina vašega boja in upanja za boljšo prihodnost je bila v preteklosti zaznamovana z razočaranjem, saj ste bili vedno znova pripeljani žejni čez vodo. Vaša pričakovanja, zahtevana od vlade, ki se zlaže vsakič, ko odpre usta, so ostala neizpolnjena, vaše zaupanje izigrano.

Ne dovolite, da se zgodovina ponavlja. Ne pustite, da se vaše zahteve in potrebe še naprej ignorirajo. Vlada kupuje čas, a to, kar zahtevate, zagotovo ne boste dobili, če ostanejo stvari nespremenjene.

Danes, ob 17:00 na Trgu republike, imate priložnost, da popravite napako, ki ste jo naredili, ko ste nasedli lažnjivemu Golobu. Vaš načrtovani protest pretekli torek ste odpovedali v upanju na izpolnitev obljub, ki so se izkazale za prazne. To je bil znak upanja, ki pa je bil izkoriščen. Danes je čas, da se temu uprete.

Pridružite se vseslovenskemu protestu, izrazite svoje nezadovoljstvo in zahtevajte spremembe. Stojte ob boku svojih sodržavljanov in pokažite, da se ne boste več zadovoljili z manj, kot si zaslužite. Ne pustite, da vaš glas ostane neslišan. Danes imate moč, da sporočite, da so prazne obljube in laži nesprejemljive.

Vaša prisotnost na protestu bo jasno sporočilo, da zahtevate spoštovanje, iskrenost in pravičnost. Pridite na Trg republike ob 17:00 in skupaj zahtevajmo, da se naše glasove sliši in upošteva. To je vaša priložnost, da poveste svojo zgodbo, da se borite za svoje pravice in da zahtevate tisto, kar vam je bilo nepravično odvzeto.

Ne zamudite te priložnosti za spremembo. Vaš glas šteje, vaša prisotnost ima moč. Združimo se in pokažimo, da je dovolj praznih obljub. Danes je dan za akcijo.

Protest na Kongresnem trgu ni le izraz nezadovoljstva, ampak tudi klic k resničnim spremembam in iskanju rešitev, ki bodo v prid vseh Slovencev. Z združevanjem vseh slojev prebivalstva, od zdravnikov do kmetov, mladih in starejših, se želi pokazati, da je moč skupnosti močnejša od praznih besed trenutne vlade.

Današnji shod je ključna priložnost za vse, ki se čutijo zapostavljene in prezrte s strani oblasti, da izrazijo svoje nezadovoljstvo in zahtevajo odgovornost. Sporočilo je jasno: Slovenci zahtevajo transparentnost, iskrenost in predvsem uresničevanje obljub, ki so jim bile dane.

MR