Prebivalci Celja pomagali loviti ilegalce, PU Celje se jim zahvaljuje za pomoč

Policisti so na območju PU Koper v zadnjem vikendu obravnavali 212 ilegalnih prehodov državne meje, PU Novo mesto 122, PU Celje devet. Pri Čepljah pri Žalcu je avtomobil z ilegalnimi migranti celo povzročil nesrečo. Vsi so s kraja nesreče pobegnili, nato se je pričela iskalna akcija.

Za slovenskimi policisti je pester vikend pri varovanju slovenskega ozemlja, saj so imeli polne roke dela z ilegalnimi migranti. Kot kaže, se nezakonito vdiranje ne zmanjšuje, veliko je z migracijami povezanega kriminala so zapisali na nova24tv.si

PU Novo mesto
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 23. in 26. septembrom na območju Policijske postaje Brežice (Loče, Slovenska vas, Dobova, Jesenice na Dolenjskem, Rigonce, Ribnica, Mihalovec, Velika Dolina) prijeli 38 državljanov Indije, 21 državljanov Pakistana, 14 državljanov Turčije, 13 državljanov Bangladeša, devet državljanov Burundija, sedem državljanov Kube, po pet državljanov Afganistana, Iraka in Konga, dva državljana Palestine, državljana Gambije in državljana Sirije in na območju Policijske postaje Črnomelj (Dragovanja  vas) državljana Bangladeša. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Fotografija je simbolična.

 

PU Maribor
V nedeljo zjutraj so policisti na območju policijske postaje Gorišnica ustavili dve vozili (osebno in tovorno vozilo italijanskih in slovenskih registrskih označb), ki sta predhodno nedovoljeno prečkali državno mejo. V tovornem vozilu so policisti našli 22 ilegalnih migrantov, državljanov Indije in Bangladeša. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito. Policisti so trem osumljencem (potnikom osebnega in tovornega vozila, sicer italijanskim državljanom), zaradi utemeljenih razlogov suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, odvzeli prostost ter jih pridržali. S kazensko ovadbo jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Med postopkom je bilo ugotovljeno še, da je voznik osebnega avtomobila vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

V noči iz petka na soboto so v Trličnem pri nadzoru državne meje izsledili 15 državljanov Burundija in tri državljane Dominikanske republike, ki so ilegalno prestopili državno mejo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

PU Celje
V soboto dopoldne so bili policisti Policijske uprave Celje obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v Čepljah na območju Policijske postaje Žalec. V prometni nesreči, ki se je na srečo končala z materialno škodo, je bil udeležen voznik osebnega vozila, ki je v vozilu prevažal ilegalne migrante, državljane Bangladeša. Ilegalni migranti in voznik so po nesreči pobegnili iz vozila in se razkropili po okolici. S pomočjo občanov, ki so se  takoj aktivno vključili v iskanje ilegalnih migrantov in voznika, smo kmalu po nesreči izsledili devet državljanov Bangladeša in voznika povzročitelja prometne nesreče, tujega državljana. Voznika smo pridržali in ga bomo kazensko ovadili, vseh devet državljanov Bangladeša pa je zaprosilo za mednarodno zaščito. Vsem občanom, ki so s podatki in iskanjem pomagali pri izsleditvi ilegalnih migrantov, se zahvaljujemo so zapisali na nova24tv.si

Vir: nova24tv.si

Preberite še:

Andrej Golob: Napovedan odkup pšenice je bil velika polomija predsednika vlade in kmetijske ministrice! Država naj se vmešava čim manj!

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Prejetih vse več vlog za izredno denarno pomoč: “Obvladuje strah povišanja cen v jesenskem času!”

Sladkorčki za brezdelneže, davčne batine za pridne in podjetne!

TS