Kako bo s torkovim protestom 27.09.2022 proti novemu Družinskemu zakoniku? Se bodo mediji spet pretvarjali, da se nič ne dogaja?

O sobotnem srečanju podpornikov Nova24TV ni poročal niti en mainstream medij, medtem ko so drugače mikrofoni RTV in 24UR na Kongresnem trgu tam že dve uri, preden se tja napovejo “borke” iz Inštituta 8. marec, ki jih je po navadi celo pet. Tudi shoda za življenje osrednji mediji niso nikoli pokrivali. Kako bo s torkovim protestom proti novemu Družinskemu zakoniku? Se bodo mediji spet pretvarjali, da se nič ne dogaja?
 
Osrednji mediji z javno televizijo na čelu, ki stalno zagovarjajo svojo nepristranskost in celovitost, ko gre za zagotavljanje informacij, so se spet izkazali kot izključujoči. Poročajo o tem, kar je levi vladi v korist, zato ne čudi, da o srečanju podpornikov Nove24TV ni bilo ne duha ne sluha, čeprav je na srečanje prišlo več tisoč ljudi in kljub temu, da jim je Nova24TV stalen trn v peti. Tako velik trn v peti, da so zahtevali celo njen umik iz televizijskih kanalov v EU parlamentu. Prikrivanje resnice je očitno v prvem planu, takoj za porivanjem v ospredje kvazibork za pravice iz Inštituta 8. marec, medtem ko o shodu za Družinski zakonik, ki bo potekal v torek, 27. septembra, pred Državnim zborom, mediji spet molčijo.

V soboto je pri Tavčarjevem dvorcu na Visokem pri Poljanah potekalo srečanje in druženje s podporniki Nove24TV in Demokracije. Za izkazano podporo naših somišljenikov smo izredno hvaležni in si jo resnično štejemo v čast. S številom prisotnih (več tisoč) ste nas presenetili in dokazali smo, da nas je veliko. Pa vendar kljub ogromnemu številu podpornikov in velikemu dogodku nasploh o tem ni bilo zaslediti niti ene novice s strani nobenega osrednjega medija.

Iz tega je možno zaključiti le eno – kljub vsem naporom levice, da bi nas utišala, bi morala s poročanjem o dogodku priznati, da je podpornikov resnice, tradicionalnih vrednot in temeljev Slovencev, ogromno. Več kot očitno je Nova24TV trn v peti slovenskim oblastnikom, prav zato nam izkazana podpora na sobotnem srečanju potrjuje, da naša prizadevanja niso ostala neopažena in nam predstavljajo izjemen motiv za nadaljnje delo. Kot je dejal Jože Biščak na dogodku: “Zvok molka je tisti, kamor se ne smemo zateči.”

In medtem ko osrednji mediji pokrivajo vsak korak Inštituta 8. marca in njihove predstavnice Nike Kovač, ki so si jo izbrali za “glavno junakinjo” v “borbi za praviice ljudi”, o pomembnosti družine kot vrednote ponovno ne poroča nihče so zapisali na nova24tv.si

Bodo osrednji mediji molčali tudi o shodu za Družinski zakonik?
V torek, 27. 9. 2022, ob 17.00 bo v Ljubljani pred Državnim zborom veliki shod za zaščito otrok in družin. Državni zbor bo v tednu med 27. 9. in 30. 9. odločal o spremembah Družinskega zakonika.

Z njimi hočejo uzakoniti posvojitve otrok v LGBTQIA+ razmerja, ukinili zakonsko zvezo žene in moža ter vzpostaviti pravno podlago za pripravo šolskih programov, ki bi vključevali spolno vzgojo LGBT . To skrbi mnoge starše, saj ta vzgoja vključuje tudi učenje, kako spreminjati spol in spolno usmerjenost. Pripravljen je tudi že slovenski priročnik za tovrstno vzgojo z naslovom Ljubezen je ljubezen, ki je za mnoge starše popolnoma nesprejemljiv.

 

e-Glasnik za življenje, družine in svobodo, št. 38-2022, 21.9.2022

Velik družinski shod za zaščito otrok in družin,

torek, 27. 9., ob 17.00, pred Državnim zborom

Shod je prijavljen v skladu z zakonom.
Pomembno je, da pridete, tudi če bo padla kakšna kaplja dežja. V tem primeru imejte s seboj, če jih le imate, pisane dežnike.
S seboj prinesite zastave. Če je še nimate, je sedaj lepa priložnost, da si jo priskrbite.
Naredite in prinesite transparente, katerih izražate podporo spoštovanju mame in očeta; nasprotovanje poimenovanju starš 1, starš 2, da otrok potrebuje mamo in očeta itn. Transparenti naj bodo domiselni, ustvarjalni, vendar ne žaljivi.
Upoštevajte navodila redarjev in voditelja shoda.

Slovenska škofovska konferenca spodbuja vernike, da se na aktiven in demokratičen način zavzemajo za zaščito družinskega življenja v Sloveniji.

Preberite si izjavo Slovenske škofovske konference pod vodstvom škofa dr. Andreja Sajeta o spornih spremembah, ki so v globokem nasprotju tako z naravnim razumevanjem zakonske zveze, družine, očetovstva in materinstva kot tudi s slovensko zgodovino, kulturo in pravno tradicijo.

Celotno izjavo si lahko preberete tukaj: Škof dr. Andrej Saje: Na aktiven in demokratičen način se zavzemajte za zaščito družinskega življenja v Sloveniji | 24KUL.si
http://24kul.si/zavzemajte-se-za-druzino

Zaradi razvrednotenja pomena mame in očeta ter posvojitve otrok v LGBTQIA+ razmerja so zaskrbljene vse največje verske skupnosti v Sloveniji: Katoliška Cerkev, Evangeličanska Cerkev, Pravoslavna Cerkev, Evangeljska binkoštna Cerkev ter Islamska skupnost v Sloveniji.

Preberite si skupno izjavo Sveta krščanskih cerkva in Islamske skupnosti v Sloveniji, ki izraža zaskrbljenost ob spreminjanju temeljnih konceptov naše družbe ob uveljavljanju odločitve Ustavnega sodišča o ureditvi zakonske zveze in skupni posvojitvi otrok.

Izjavo si v celoti preberite tukaj: Svet krščanskih cerkva in Islamska skupnost: Spreminjajo se temeljni koncepti družbe | 24KUL.si
http://24kul.si/svet-krscanskih-cerkva-in-islamska-skupnost-v-sloveniji

Če še niste, pojdite oddati podpise za tri referendume

Če še niste podpisali treh referendumskih pobud, pojdite na najbližjo upravno enote in to storite danes. Gre za tri zelo pomembne referendumske pobude: za uravnoteženo RTV, proti večanju števila ministrstev in za učinkovito pomoč bolnim in ostarelim. Vse informacije boste dobili na stojnici pred upravno enoto ali na okencu, kjer prosite za obrazce za podpis referendumskih pobud.

Svojo finančno podporo lahko nakažete na: Združenje Gibanje za otroke in družine TRR: SI56 6000 0000 0664 036 referenca/sklic: SI 99 namen: velik družinski shod 2022

Aleš Primc, urednik

Povabite k prejemanju e-Glasnika svoje prijatelje in sorodnike. Prijavo naj pošljejo na el. naslov: [email protected]
 
 
Vir: nova24tv.si

 

Preberite še:

Kakšna je resnica glede RTV?

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Vlada naj preneha z manipulacijami v škodo starejših

Brezglavo zapravljanje državnega-našega denarja

TS